SI a mai distrus un templu antic din Palmira

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SI a mai distrus un templu antic din Palmira

01 Septembrie 2015 / 00:00 674 accesări

Militanţii grupării Stat Islamic din Siria au avariat grav templul Bel, considerat unul dintre cele mai importante situri antice, într-o explozie de amploare produsă duminică la Palmira, au declarat activişti citaţi de Associated Press. Informaţia privind noile distrugeri provocate la Palmira a apărut la numai câteva zile după ce gruparea Stat Islamic a difuzat imagini de propagandă care prezentau militanţii săi în timp ce aruncau în aer un alt templu din oraşul antic, Baal Shamin, vechi de 2.000 de ani. Agenţia culturală a ONU, UNESCO, care a inclus Palmira în patrimoniul mondial, a calificat distrugerea templului Baal Shamin, vechi de 2.000 de ani, drept crimă de război. Militanţi SI l-au decapitat în urmă cu o săptămână pe Khaled al-Asaad, un expert în vârstă de 82 de ani care a fost, timp de peste 50 de ani, directorul serviciului pentru Antichităţi din Palmira, după ce l-au ţinut încarcerat şi l-au interogat peste o lună.

Gruparea Stat Islamic, care a impus o interpretare violentă a legii islamice în teritoriile pe care le-a ocupat în Siria şi Irak, a afirmat că astfel de vestigii promovează idolatria. Statul Islamic a distrus deja mai multe situri din Irak şi este suspectată că vinde antichităţile furate.

SI a executat, în decurs de o lună, aproape 100 de persoane, dintre care o treime civili, în zonele pe care le controlează în Siria. Vrăjitoria, homosexualitatea şi colaborarea cu coaliţia antijihadistă condusă de SUA figurează printre ”crimele” pedepsite cu moartea în zonele ocupate de SI.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1187 secunde