SI distruge monumente antice la Palmira pentru a executa trei persoane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SI distruge monumente antice la Palmira pentru a executa trei persoane

Externe 27 Octombrie 2015 / 18:49 415 accesări

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a executat, duminică, trei persoane, legate de coloane din orașul antic Palmira, situat în centrul Siriei, pe care le-a aruncat în aer, a anunțat, luni, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Potrivit lui Khaled al-Homsi, un militant din Palmira, gruparea jihadistă nu a informat imediat locuitorii orașului în legătură cu identitatea persoanelor executate și nici cu motivul execuției.

Gruparea jihadistă, care a izgonit forțele regimului lui Bashar al-Assad din Palmira în mai, a procedat deja la distrugerea bogatului patrimoniu arheologic al orașului antic, înscris în Patrimoniul Mondial al Umanității de către UNESCO. Ultima distrugere în Palmira a avut loc la începutul lunii octombrie, când SI a aruncat în aer Arcul de Triumf din orașul antic. În septembrie, gruparea ultraradicală a distrus mai multe celebre turnuri funerare ale orașului, unice în lume, iar în august a aruncat în aer unele dintre cele mai frumoase temple, ale lui Bel și Baalshamin. Gruparea jihadistă a folosit, de asemenea, amfiteatrul orașului antic pentru execuția publică a 25 de soldați sirieni, de către adolescenți. SI l-a decapitat, totodată, pe fostul șef al Antichităților din oraș Khaled al-Assaad, în vârstă de 82 de ani.

Ruinele din Palmira erau vizitate de circa 150.000 de persoane pe an, înainte de începutul conflictului din Siria, în 2011, care a făcut peste 250.000 de morți.

Citește și:

Monument vechi de 2.000 de ani, distrus de teroriștii SI

Statul Islamic a cucerit ultimul câmp petrolifer controlat de Guvernul sirian

SI continuă sacrilegiile: turnuri funerare aruncate în aer

SI a mai distrus un templu antic din Palmira

Statul Islamic a distrus templul Baal Shamin din Palmira

Campanie jihadistă de... epurare a culturii

SI a distrus două mausolee musulmane la Palmira

ONU, decisă să salveze monumentele culturale irakiene

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1214 secunde