Și „durii” din rugby pot fi romantici!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cupa Mondială de rugby / Surugiu şi-a cerut iubita în căsătorie pe Wembley, după meciul cu Irlanda Și „durii” din rugby pot fi romantici!
Sport 28 Septembrie 2015 / 17:27 539 accesări 0 comentarii

Duminică seară, pe stadionul Wembley din Londra, într-un meci contând pentru Grupa D a Cupei Mondiale la rugby 2015, găzduită de Anglia și Țara Galilor, naționala României a fost învinsă de Irlanda cu scorul de 44-10 (18-3). A fost al doilea eșec pentru „Stejari” la RWC 2015, după 11-38 cu Franța, ambele fiind însă previzibile pentru toată lumea, încă de la tragerea la sorți a grupelor competiției, dată fiind diferența de valoare existentă la ora actuală între selecționata României și cele două mari forțe ale rugby-ului mondial. Irlanda a obținut și punctul bonus ofensiv, grație celor șase eseuri înscrise, dar și echipa antrenată de Lynn Howells a marcat un eseu, prin Ovidiu Tonița. Pe lângă transformarea eseului, reușită de Florin Vlaicu, Valentin Calafeteanu a marcat dintr-o lovitură de pedeapsă.Au evoluat pentru România (selecționer Lynn Howells): Fercu - Apostol (54 Ioniță), Kinikinilau, Gal, Botezatu - Wiringi (69 Vlaicu), Calafeteanu (69 Surugiu) - Macovei (69 Burcea), Carpo, Lucaci (60 van Heerden) - Tonița, Popîrlan - P. Ion (54 Țăruș), Rădoi (56 Turașvili), A. Ursache (68 M. Lazăr). „Obiectivul nostru la această Cupă Mondială este obținerea a două victorii în ultimele meciuri, ceea ce ne-ar asigura calificarea directă la Cupa Mondială din 2019. Asta ce ar permite echipei ca timp de patru ani să se dezvolte, să crească. Din meciurile jucate cu Franța și Irlanda am învățat foarte multe lucruri, care, pe viitor, ne vor ajuta să progresăm”, a spus Howells după meciul de duminică.

SURUGIU ŞI-A CERUT IUBITA DE SOȚIE CHIAR PE GAZON!Totuși, partida Irlanda - România va rămâne în istoria competiției, pentru că a stabilit un nou record mondial de spectatori la un meci de la Cupa Mondială: 89.267. Precedentul record, 89.019 spectatori, fusese stabilit la sfârşitul săptămânii trecute, tot pe Wembley, la meciul Noua Zeelandă - Argentina, scor 26-16.

Jocul va rămâne și în istoria familiei unuia dintre tricolori, mijlocașul la grămadă Florin Surugiu, care şi-a cerut iubita în căsătorie chiar duminică seară, pe gazonul stadionului Wembley, după meciul cu Irlanda! Surugiu a îngenuncheat în faţa iubitei sale şi i-a înmânat inelul de logodnă în aplauzele coechipierilor şi staff-ului tehnic. Inelul de logodnă a constituit și un cadou de ziua Alexandrei, al cărei răspuns, evident, nu putea fi decât afirmativ...

Duminică seară, în Grupa B, Scoţia a învins cu scorul de 39-16 (6-13) selecţionata SUA, într-un meci contând pentru Grupa B. Accidentat în acest meci, în zona inghinală, rugbystul scoţian Grant Gilchrist a devenit indisponibil pentru restul Cupei Mondiale. Competiția continuă marți, de la ora 18.45, cu un meci din Grupa C, Tonga - Namibia, programat la Exeter. Următorul joc al României va fi cel de marțea viitoare cu Canada, programat la Leicester de la ora 18.45.

APELUL ARGENTINIANULUI GALARZA A FOST RESPINSApelul rugbystului argentinian Mariano Galarza a fost respins de Federaţia Internaţională de Rugby, astfel că jucătorul nu va mai putea evolua la Cupa Mondială. El a fost suspendat timp de nouă săptămâni pentru „joc neloial” la meciul cu Noua Zeelandă, din 20 septembrie, scor 26-16. Galarza a fost citat în faţa Comisiei de Disciplină, fiind găsit vinovat pentru „contact cu ochiul sau conturul ochiului” neo-zeelandezului Brodie Retallick, la meciul din Grupa C.

Citește și

http://www.telegrafonline.ro/inca-o-infrangere-pentru-romania-la-cupa-mondiala-de-rugby

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1743 secunde