SI îndoctrinează copii să comită atacuri asupra unor ținte occidentale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Copilărie furată

SI îndoctrinează copii să comită atacuri asupra unor ținte occidentale

Externe 21 Decembrie 2016 / 17:10 379 accesări

Statul Islamic furnizează copiilor accesul la aplicații prin care pot vizualiza site-uri islamiste violente, în încercarea de a crea o nouă generație de teroriști care să atace importante obiective occidentale, a declarat un oficial britanic, citat de ”The Guardian”. Rețeaua teroristă a intensificat folosirea copiilor-soldați în cadrul războaielor din Irak și Siria. Încercarea de a crea o nouă generație de teroriști are loc în mijlocul unei noi mișcări de a recruta minori occidentali care să întreprindă atacuri teroriste în Europa și America, precum și să se alăture militanților islamiști în lupta din Orientul Mijlociu.

Numărul copiilor folosiți pe frontul bătăliilor din Irak și Siria ar fi crescut cu 50.000, potrivit unor estimări. Aproximativ 300 de tineri luptători au decedat, majoritatea în atacuri sinucigașe, iar alții vor continua să moară în timpul campaniilor. Se presupune că există peste 1.500 de ”pui de leu ai califatului”, iar oficiali ai forțelor de securitate britanice avertizează în privința problemei îndoctrinării minorilor și a daunelor psihologice ce le pot fi produse acestora. Internetul reprezintă un mijloc comun pentru îndoctrinarea tinerilor, atât în Orientul Mijlociu, cât și în Occident.

Guvernul britanic a relevat faptul că 50 de tineri au fost împiedicați să părăsească Marea Britanie pentru a se alătura rețelei SI, în Siria, în 2016, față de 23 de tineri în 2015. ”Aceștia au conceput o aplicație care este folosită pentru a îndoctrina copii. Ar trebui să-i învețe limba arabă. Dar cuvintele pe care le învață sunt violente și extremiste, precum ”tancuri” sau ”grenade”. Copilul este recompensat dacă afirmă că este pregătit să întreprindă atacuri în Occident, locurile vizate fiind obiective precum Statuia Libertății, Big Ben și turnul Eiffel”, a declarat un oficial britanic din cadrul forțelor de securitate.12
Pagina a fost generata in 0.1949 secunde