SI revendică atacul armat din cartierul diplomatic al capitalei Dhaka

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SI revendică atacul armat din cartierul diplomatic al capitalei Dhaka

01 Iulie 2016 / 23:37 324 accesări

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul armat care avut loc vineri seară într-un restaurant din cartierul diplomatic al capitalei Bangladeshului, Dhaka, potrivit unui comunicat al agenției Amaq, apropiată organizației ultraradicale, transmite AFP.

"Echipe de comando ale Statului Islamic atacă un restaurant frecventat de străini în orașul Dhaka, în Bangladesh", a afirmat un comunicat al Amaq difuzat pe rețele de socializare.

Atacul a făcut "peste 20 de morți de diverse naționalități", a adăugat Amaq, care a precizat că "echipele de comando au luat ostatici în restaurantul Artisan".

Postul particular de televiziune Channel 24 a anunțat că doi polițiști au fost grav răniți în schimbul de focuri.

Potrivit paginii de internet a cotidianului Bangladesh Daily Star, cinci bărbați înarmați au intrat în restaurantul Holey Artisan Bakery în jurul orelor locale 21.20 (13.20 GMT), în cartierul select Gulshan, și au deschis focul.

Schimbul de focuri a izbucnit în apropierea localului Nordic Club, foarte frecventat de expatriați din țările nordice, precum și a Ambasadei Qatarului.

În Bangladesh au avut loc mai multe atacuri, în care au fost folosite în speciale macete, împotriva unor bloggeri, atei sau reprezentanți ai minorităților religioase, care s-au soldat cu peste 50 de morți în ultimii trei ani.12
Pagina a fost generata in 0.332 secunde