Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, depus la Catedrala Ortodoxă Greacă din Lausanne

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, depus la Catedrala Ortodoxă Greacă din Lausanne

Monden 12 Decembrie 2017 / 07:46 1114 accesări

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a fost depus la Catedrala Ortodoxă Greacă din Lausanne, zeci de români de toate vârstele din Elveţia venind să-i aducă un omagiu, transmite Casa Regală. Unii oameni au venit şi din alte ţări, precum Franţa sau Italia, special pentru a lua parte la slujbă. Tot luni, în prezenţa Principesei Elena şi Principesei Sofia, precum şi a Excelenţei Sale dl Alexander Philips Nixon, a fost oficiată o slujbă. Au slujit IPS Mitropolitul Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Centrale şi Meridionale, părintele paroh Alexandre Yossifidis, alături de un sobor de şase preoţi, în limbile română, franceză şi greacă. Au fost prezente şi măicuţele care veghează permanent trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, până la plecarea către ţară.

"Cei care l-au cunoscut au vorbit cu multă emoţie despre demnitatea şi integritatea cu care Majestatea Sa Defunctă a trăit, despre modul profund în care i-a influenţat. Printre aceştia s-au numărat domnul Dan Bădic, fostul director al Casei Majestăţii Sale, dl Michel Lude, colecţionar de vehicule militare, membru al Comitetului Asociaţiei Elveţiene a Vehiculelor Militare, al cărei Preşedinte de Onoare era MS Regele. Mulţi au venit la catedrală pentru a se închina la catafalcul Regelui si pentru a-i onora memoria", se arată într-un comunicat de presă al Casei Regale.

"Regele este un om etern", a spus unul dintre participanţii la slujbă. Cei mai tineri dintre participanţi au declarat că este o pierdere pe care şi generaţia lor o resimte. "Am fi avut nevoie de mai multe repere ca Regele Mihai", a spus unul dintre ei.

Sicriul va rămâne la Catedrala Ortodoxă Greacă până marţi, 12 decembrie, la ora 16.00, urmând ca miercuri să fie adus în ţară, la Aeroportul Otopeni, la ora 11.00.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3106 secunde