Simpozion aniversar la Fântânele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sub egida Societății de Științe Istorice din România

Simpozion aniversar la Fântânele

Cultură 01 Decembrie 2015 / 18:20 762 accesări

Marea Unire de la 1 Decembrie, ziua tuturor românilor, a fost celebrată, marți, și în localitatea Fântânele, printr-un simpozion aniversar organizat cu sprijinul Societății de Științe Istorice din România (SSIR), filiala Constanța. Evenimentul, organizat de Primăria comunei Fântânele și Școala Gimnazială din localitate, a constituit un motiv de mare bucurie.

La eveniment au fost invitați să vorbească, despre importanţa Zilei Naţionale a României și premisele procesului evolutiv istoric intern şi contextul internaţional, oaspeți speciali, de la Constanța: președintele filialei tomitane a SSIR, prof. univ. dr. Stoica Lascu, șeful Serviciului Județean Constanța al Arhivelor Naționale, dr. Virgil Coman și conf. univ. dr. Marian Zidaru.

După cei i-au ascultat pe oaspeți, locuitorii comunei au asistat, în sala arhiplină a Căminului Cultural, la un consistent program artistic oferit de preşcolarii şi elevii Şcolii Gimnaziale, înveşmântaţi în costume naţionale reprezentând diversele regiuni folclorice ale ţării. Apoi, locuitorii prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala masă sărbătorească oferită de Primăria comunei.

Citește și:

Cum au arătat elevii din Constanța că își iubesc țara

Ziua Națională a României, sărbătorită la Muzeul de Istorie12
Pagina a fost generata in 0.1496 secunde