Simți furnicături la extremități? Lipsa vitaminei B12 ar putea fi explicația

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Simți furnicături la extremități? Lipsa vitaminei B12 ar putea fi explicația

Sănătate 27 Decembrie 2017 / 16:07 696 accesări

Vitamina B12 este un ingredient vital pentru corpurile noastre, de aceea carenţa în aceasta duce la o serie de probleme şi simptome.

Unii dintre ei suferă de fibromialgie sau oboseală cronică. Alte simptome ale carenţei sunt anemia, depresia, lipsa de concentrare, neuropatia, senzaţii ciudate, furnicături la extremităţi, probleme de echilibru, paranoia, halucinaţii şi limbă inflamată. Medicii pot afla repede dacă există o asemenea deficienţă cu ajutorul unor teste simple care includ un test intracelular, întrucât efectele vitaminei au loc în celule.

Vitamina B12 se găseşte în principal în carne, iar sursele vegetale sunt rare. Alte cauze ţin de sărăcirea florei intestinale, tratamentul cu citostatice şi o condiţie autoimună în care sistemul atacă celulele stomacului ce produc acid şi o proteină importantă. De asemenea, tratamentele împotriva arsurilor afectează nivelul de vitamina B12.

Există câteva metode simple pentru a menţine ridicat nivelul de B12. Prima, cea mai evidentă, este de a mânca mai multă carne, dar şi produse lactate. Absorbţia de B12 în organism se poate realiza şi cu ajutorul probioticelor care îmbogăţesc flora intestinală. O altă recomandare este reducerea mâncării de slabă calitate şi cele care duc la inflamaţie, precum margarina, grâu şi alte cereale, aditivi, îndulcitori artificiali, zahăr şi sare iodată. Cei cu deficienţă de vitamina B12 pot lua şi suplimente, precum cele obţinute din ficat sau cele specifice persoanelor cu această condiţie.

Deficienţa este foarte des întâlnită şi s-a estimat că aproape 40% dintre nord-americani suferă de aceasta, scrie Top Buzz.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1658 secunde