Simulare Evaluare Națională, clasa a VIII-a - azi, matematica

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Simulare Evaluare Națională, clasa a VIII-a - azi, matematica

Educație 06 Martie 2018 / 12:06 900 accesări

Elevii de clasa a VIII-a susţin marţi simularea pentru Evaluarea Naţională 2018, a doua probă fiind cea la matematică. Subiectele vor fi afişate pe edu.ro

În perioada 5-7 martie, Ministerul Educaţiei Naţionale organizează simularea pentru examenul de evaluare naţională 2018, prima probă fiind cea de limba şi literatura română. Potrivit calendarului stabilit, prima probă la simulare evaluare naţională 2018 a avut loc luni, 5 martie, la limba română, pe 6 martie se desfăşoară proba de matematică, iar pe 7 martie proba limbă şi literatură maternă din cadrul simulării pentru evaluarea naţională 2018.

Subiecte

Elevii de clasa a VIII-a au avut, luni, la simularea Evaluării Naţionale, la limba română, de motivat apartenenţa la specia literară fabulă a unui fragment din ”Stejarul şi trestia” de Gheorghe Sion, să realizeze o compunere despre o întâmplare la grădina zoologică, să găsească sinonime şi să precizeze rolul virgulei.

De asemenea, elevii au avut de menţionat funcţia sintactică a unor cuvinte.

La subiectul IA, elevii au avut un fragment din fabula ”Stejarul şi trestia” de Gheorghe Sion, iar în baza acestuia au avut de răspuns la şase cerinţe: să găsească câte un sinonim pentru sensul din text al cuvintelor ”să te mândreşti” şi ”iute”, să menţioneze rolul virgulei în secvenţa ”Ce boală ai, vecine?”, să explice modul de formare a cuvintelor subliniate din secvenţele: ”Te plâng pre legea mea!” şi ”Eu cresc încet”.

De asemenea, ei au mai avut de formulat două idei principale şi secundare din text, dar şi să prezinte, într-un enunţ, motivul pentru care stejarul afirmă ”Chiar trăsnete din ceruri sunt gata a-nfrunta”.

La subiectul IB, elevii au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa la specia literară fabulă a textului.

La IIA, elevii au primit un text după ”Cartea junglei explicată. Fiarele Sălbatice”, iar în baza acestuia au avut de răspuns la şase cerinţe: să formuleze un enunţ în care să precizeze anul în care a fost publicată pentru prima dată Cartea Junglei şi personajul creat de cineaşti, în filmul de animaţie din 1967, să scrie titlul articolului din care a fost extras fragmentul şi numele publicaţiei în care a apărut acesta. Răspunsurile se regăseau în text.

De asemenea, ei au avut de menţionat diateza şi rolul unor verbe subliniate, de menţionat funcţia sintactică a unor cuvinte, menţionând partea de vorbire prin care se exprimă, dar şi de transcris propoziţiile subordonate din fraza următoare, precizând felul acestora: ”Este un mediu în care ar fi uşor să ţi-l imaginezi pe Regele Louise balansându-se printre copaci”.

Totodată, elevii au mai avut de construit o frază din două propoziţii în care să existe o propoziţie subordonată completivă directă introdusă prin adverbul relativ ”când”.

La punctul B, de la subiectul al doilea, elevii au avut de redactat o naraţiune de 150 - 300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în grădina zoologică, respectând anumite condiţii.

Obiective

Obiectivele acestei simulări la evaluare naţională care începe cu proba de limba şi literatura română sunt, potrivit MEN, familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Comunicarea rezultatelor la simulare evaluare naţională 2018 este prevăzută pentru data de 16 martie.

Calendar

Iată calendarul pentru simulare evaluare naţională 2018:

- 5 martie - proba de limba şi literatura română

- 6 martie - proba de matematică

- 7 martie - proba de limba maternă

- 16 martie - rezultate la simulare evaluare naţională 201812
Pagina a fost generata in 0.2274 secunde