Sindicaliști din Federaţia Sanitas pichetează Ministerul Sănătăţii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sindicaliști din Federaţia Sanitas pichetează Ministerul Sănătăţii

22 Noiembrie 2016 / 12:00 445 accesări

Aproximativ 150 de reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas din mai multe judeţe pichetează, marţi, sediul Ministerului Sănătăţii, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţând că negocierile privind Contractul Colectiv de Muncă vor începe imediat.

"Solicităm renegocierea condiţiilor de muncă, vrem condiţii mai bune de muncă pentru personalul TESA şi de asemenea vrem actualizarea veniturilor. Vrem un plus de 15% care nu înseamnă practic o majorare, ci o actualizare a veniturilor. Vrem să vedem că guvernanţii respectă munca noastră şi ne respectă şi pe noi", a declarat o protestatară.

Sindicaliştii au anunţat că vor mai picheta sediul Ministerului Sănătăţii pe 29 noiembrie precum și în 6 decembrie, între orele 11.00 - 13.00.

"În continuare timpul petrecut suplimentar la muncă nu este plătit, orele suplimentare nu se remunerează. Vedem din partea managerilor guvernamentali, a Ministerului Sănătăţii o lipsă de interes foarte mare pentru nevoile noastre", a mai spus un protestatar.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, i-a anunţat pe sindicalişti că negocierile privind Contractului Colectiv de Muncă vor începe imediat.

Totodată, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat că nu exclude declanşarea unei greve generale.

"Atrag atenţia, dacă tot au reuşit să declare greva noastră ilegală, noi respectând toate regulile, îi anunţăm că vom începe să rediscutăm procedurile în cadrul Federaţiei Sanitas în aşa fel încât când nu vom mai avea contract colectiv de muncă să intrăm în grevă generală", a declarat vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

La începutul lunii noiembrie, Federația Sanitas i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Muncii în care îi cerea demisia, urmare a unei postări a lui Dragoș Pîslaru pe pagina sa de Facebook, în care susținea că liderii sindicatului "fac jocul PSD" și că regretă că au fost atrase cadrele medicale în acest "demers abject".

"Considerăm că am urmat toţi paşii prevăzuţi de legislaţia în vigoare până la declanşarea grevei generale. Şi răspunsul dumneavoastră ? Am atras cadrele medicale într-un demers abject şi cerem pomeni, noi, cei care veghem la sănătatea populaţiei ? Abject este modul în care dumneavoastră trataţi angajaţii sistemului sanitar şi de asistenţă socială. Abject este că aţi tergiversat luarea unor decizii concrete şi corecte pentru cadrele medicale. Abject este modul în care dumneavoastră minţiţi acest popor şi vă ascundeţi în spatele unor scuze care nu au nici o bază reală. (..) Abject este să spuneţi că “este ilegal să creşti salarii cu mai puţin de 180 de zile înainte de alegeri” şi tot abject este ca dumneavoastră să cunoaşteţi cererile angajaţilor din Sănătate înainte de apariţia de OUG nr. 43 şi să nu le daţi curs", se arată în scrisoarea deschisă adresată ministrului Muncii.

Reacția Sanitas a venit după ce ministrul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj privind ilegalitatea grevei, susținând că Sanitas face "jocul PSD".

"Am atenționat de mai multe ori pe liderii Sanitas cu privire la ilegalitatea grevei. Le-am spus clar și răspicat că fac jocurile unui PSD care îi va atrage în cloaca specifică, în care încălcarea legii este regulă. Regret că au fost atrase în acest demers abject cadrele medicale pe care le respect pentru rolul crucial pe care îl joacă în societate. Manevrele de pomană electorală ale PSD/ALDE, de a se folosi de greva pentru a crea aparența de urgență și a justifica încălcarea altei legi, a responsabilității fiscal-bugetare, ce precizează clar că este ilegal să crești salarii cu mai puțin de 180 zile înainte de alegeri, sunt astfel demontate. Din nou realizam de ce sunt importante aceste alegeri - nu pentru a stabili detalii doctrinare de politică publică, ci pentru a trece de la încălcarea flagrantă și repetată a legii la respectarea acesteia, de la captura statului pentru gașca de partid la o bună guvernare cu respect pentru toți cetățenii, de la corupție la onestitate", a scris Dragoș Pîslaru pe Facebook.12
Pagina a fost generata in 0.1605 secunde