Sindicaliştii cer „capul“ conducerii penitenciarului Poarta Albă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Abuzuri, pârâte direct la premier

Sindicaliştii cer „capul“ conducerii penitenciarului Poarta Albă

Eveniment 11 Martie 2018 / 18:53 757 accesări

Conducerea penitenciarului Poarta Albă este acuzată de către sindicaliști de nerespectarea prevederilor legale a angajatorului în ceea ce priveşte evaluarea profesională şi modificarea unilaterală a programului de muncă. În plus, aceștia susțin că în interiorul unității au avut loc mai multe evenimente negative și abuzuri care nu au fost soluționate de către „conducerea operativă“ a Penintenciarului Poarta Albă.

Ape tulburi la Penitenciarul Poarta Albă! Sindicaliștii constănțeni susțin că în interiorul unității de siguranță au avut loc diferite abuzuri, ignorate de către conducere. Potrivit unui comunicat al Sindicatului Naţional SINPEN 2016 Constanţa, au existat în 2017 şi cazuri de nerespectare a prevederilor legale a angajatorului în ceea ce priveşte evaluarea profesională şi modificarea unilaterală a programului de muncă. Sindicaliștii îi cer premierului Viorica Dăncilă demiterea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a conducerii Penitenciarului Poarta Albă unde au avut loc abuzuri şi evenimente negative în care a fost implicat personalul unităţii. „Solicităm public premierului Viorica Dăncilă demiterea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a conducerii operative a Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă având în vedere abuzurile conducerii Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă, reprezentată prin Florentin Muscalu – director, şi Petrică Bănuţă – director adjunct. În decursul anului 2017 au avut loc mai multe evenimente negative, în care a fost implicat personalul unităţii - două sinucideri, o tentativă de suicid, un ultraj, dar şi cazuri de nerespectare a prevederilor legale a angajatorului în ceea ce priveşte evaluarea profesională şi modificarea unilaterală a programului de muncă“, se arată în document.

Reprezentanţii SINPEN susţin că în ceea ce priveşte relaţia angajator – sindicat, există deficienţe de comunicare şi de parteneriat în cadrul dialogului social. „Nu se răspunde în termenul legal de 30 de zile la majoritatea adreselor înaintate de către sindicat, nu s-a finalizat amenajarea sediului sindicatului, sindicatul nu este consultat în legătură cu rescrierea Statului de organizare“, se subliniază în comunicat.

Sindicaliştii constănţeni au precizat că toate aspectele semnalate au fost aduse la cunoştinţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, fără a se lua, însă, măsuri concrete.12