Sirian de 19 ani suspectat că pregătea un atentat terorist, arestat în Germania

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sirian de 19 ani suspectat că pregătea un atentat terorist, arestat în Germania

Externe 31 Octombrie 2017 / 10:21 577 accesări

Poliția germană a arestat marți dimineața un sirian de 19 ani suspectat că pregătea un atentat islamist cu exploziv în Germania, a anunțat Parchetul antiterorist într-un comunicat, informează AFP. Bărbatul, prezentat ca Yamen A., a fost arestat în zori de forțele speciale ale poliției germane, în orașul Schwerin, în nord-estul țării, iar mai multe apartamente din această regiune situată la nord de Berlin au fost percheziționate. Tânărul este suspectat că 'a planificat și a pregătit în mod concret un atentat cu motivație islamistă în Germania, cu ajutorul unui exploziv foarte puternic', a subliniat Parchetul federal german, competent în probleme de terorism. 'Nu s-a stabilit deocamdată dacă suspectul avea deja o țintă sau nu', a precizat Parchetul, subliniind de asemenea că nu dispune de elemente privind apartenența suspectului la o 'organizație teroristă'.

Potrivit anchetatorilor, sirianul a luat decizia 'cel mai târziu în iulie 2017, de a face să explodeze o bombă în Germania, cu obiectivul de a ucide și a răni un număr cât mai mare de persoane'.

În săptămânile ce au urmat, el a început să-și procure produse chimice și materiale necesare pentru construirea încărcăturii explozive.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1875 secunde