Sistem containerizat pentru acţiuni de căutare-salvare, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sistem containerizat pentru acţiuni de căutare-salvare, la Constanța

Eveniment 28 Decembrie 2016 / 16:03 844 accesări
Sursa foto: mediafax.ro

Sursa foto: mediafax.ro

Zece containere dotate cu echipamente speciale de căutare-salvare în caz de cutremur major au intrat, miercuri, în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), fiind repartizate în Capitală, Ilfov şi alte opt judeţe, anunţă Ministerul de Interne.

Cele zece sisteme containerizate, cinci de capacitate mare şi cinci de capacitate medie, conţin echipamente şi accesorii speciale, printre care perne hidraulice pentru ridicarea zidurilor prăbuşite, precum şi senzori acustici şi cu infraroşu pentru localizarea victimelor, se arată într-un comunicat .

"Cele zece sisteme containerizate, 5 de capacitate mare și 5 de capacitate medie, conțin echipamentele necesare căutării și salvării persoanelor prinse sub dărâmături, precum și acordării îngrijirilor medicale în situații de urgență. De asemenea, pot fi utilizate și atunci când autospecialele de primă intervenție nu dispun de suficiente echipamente și accesorii pentru realizarea în condiții optime a intervenției. Aceste containere vor reduce semnificativ timpul de intervenție și perioada necesară descoperirii și salvării victimelor.Primele echipamente achiziționate au intrat în dotarea inspectoratelor din București-Ilfov, Bacău, Bihor, Cluj, Călărași, Constanța, Dolj, Mureș, Timiș și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență. Celelalte inspectorate vor fi dotate cu astfel de echipamente în prima jumătate a anului viitor", se notează în comunicatul ministerului de Interne.

Echipamentele au fost achiziţionate în cadrul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare, valoarea integrală fiind de 157 milioane de lei, bani din fonduri europene.

Ministerul de Interne anunţă că în baza aceluiaşi proiect vor fi cumpărate şi autospeciale pentru oxigeno-terapie, autospeciale de intervenție și salvare la înălțime, o tabără mobilă pentru persoane sinistrate și o linie tehnică pentru întreținerea echipamentelor individuale și de protecție.

Investiţiile făcute, în 2016, pentru inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, în dotări cu tehnică şi echipamente, se ridică la peste 32 de milioane de euro, se mai precizează în comunicatul MAI.12
Pagina a fost generata in 0.2288 secunde