Sistemul informatic al CNAS, blocat! Cardurile de sănătate nu pot fi folosite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sistemul informatic al CNAS, blocat! Cardurile de sănătate nu pot fi folosite
Sănătate 11 Iulie 2019 / 11:19 2273 accesări 2 comentarii

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

"Urmare a unor probleme tehnice, care au condus la întreruperi în funcţionarea Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line până la remedierea indisponibilităţii PIAS", arată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), într-o informare postată pe site.

Potrivit reprezentanţilor CNAS, pentru transmiterea şi validarea serviciilor acordate sunt aplicabile dispoziţiile art. 207-210 din H.G. 140/2018 şi ale art. 39 – 42 din H.G. 155/2017:

- serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line în perioada 05 iulie 2019 şi până la remedierea PIAS, vor fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activităţii lunii iulie 2019.

- serviciile de îngrijiri la domiciliu/paliative la domiciliu acordate off-line în perioada 24 iunie 2019 şi până la remedierea PIAS, vor fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activităţii lunii iunie/iulie 2019, după caz.

- raportarea lunară a serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale acordate/eliberate în luna iunie 2019, se va efectua în cursul lunii iulie 2019, după remedierea PIAS.

La mijlocul lunii iunie, Societatea Naţională de Medicină a Familiei avertiza, prin intermediul unei scrisori deschise adresate Guvernului României, Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, că medicii de familie din întreaga ţară au ajuns „la limita suportabilităţii”, întrucât sistemul informatic e în „colaps total”. Medicii de familie mai arătau atunci că, pe o perioada de 3 zile, sistemul a funcţionat adunat 2-3 ore, lucru ce a dus la crearea unei situaţii în care mulţi dintre medicii de familie ajungeau să se trezească noaptea pentru a valida documentele de peste zi, în speranţa că sistemul este mai accesibil în acea perioadă a zilei.

Loading...

2 comentarii

Cel mai corupt sistem de sanatate si cel mai furat 14:13:23 / 11 Iulie 2019
Desfiintati acest minister

Astia sunt IT-istii care se lauda ca sunt niste somitati, dar ei nu sunt in stare, de cand s-a introdus cardul in sanatate, sa faca draqu sa mearga acest sistem. Acestor IT-isti nu li se impoziteaza salariile de 30 ani. Tot sistemul informatic, de la toate institutiile este un dezastru. Medicii, in loc sa te consulte, sa-ti ia tensiunea, sa discute simptomele si evolutia boliii, se chinuie 20-30-45 min sa faca programul sa mearga, se lupta cu cardul, apoi nu valideaza reteta programul, nu o ridica in sistem. La farmacie, acelasi balamuc. Ne-ati innebunit !!! De ce, daca nivelul programatorilor si a IT-istilor si a softistilor din RO este -1, ati copiat ce este afara ? Cei din UE si de pe alte continente folosesc programele de calculator de 150 ani, nu din 89 incoace ca noi . Desfiintati cardurile de sanatate, caci medicii care vor sa insele sistemul, tot o fac. Si cu card, si fara card.

Dolph Lundgren 08:43:08 / 13 Iulie 2019
CIUMA ROSIE - 75 de ani de DISTRUGERE !!!

Acest asa-zis " sistem informatic " a fost "implementat" in romania, nu pentru a nu se mai fura mii de miliarde de lei din sistem, ci pentru a DISTRUGE FIZIC si PSIHIC populatia coloniei numita romania !!! Esti bolnav incurabil, ai nevoie de reteta ca sa-ti poti cumpara medicamentele necesare ca sa supravietuiesti, NU MERGE SISTEMUL !!! Te duci a doua zi, NU MERGE SISTEMUL !!! Te duci a treia zi, NU MERGE SISTEMUL !!! MOARTEA e tot mai aproape, tot mai aproape de o " populatie " INDOBITOCITA, MANELIZATA si PARALIZATA MENTAL !!! Intr-o tara normala, POPULATIA iesea in strada si MATURA pe jos cu CRIMINALII care ii STAPANESC !!! Numai in romania, PROSTIMEA isi asteapta RESEMNATA, SFARSITUL !!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1821 secunde