Site-ul care ne dă toate informațiile despre Telescopul James Webb

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Site-ul care ne dă toate informațiile despre Telescopul James Webb

Tehnologie 26 Decembrie 2021 / 11:20 721 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Telescopul James Webb, unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte spațiale ale omenirii, a fost lansat cu succes în urmă cu o zi la bordul unei rachete Ariane 5. James Webb trebuie să ajungă acum la 1,5 milioane km de Terra, într-o zonă cu totul aparte de unde va face observațiile sale, iar pe parcurs are de trecut prin mai multe etape critice în care elementele sale vor fi „desfășurate” - o serie de momente care trebuie să se desfășoare cât mai aproape de perfecțiune.

Telescopul cântărește 6,5 tone, față de Hubble care cântărește peste 11 tone, dar spre deosebire de Hubble o mare diferență este că NU se poate interveni în niciun fel dacă ceva nu merge bine, astfel că totul trebuie să se desfășoare cât mai aproape de perfecțiune.

James Webb Space Telescope (JWST) a fost construit și pentru a ne arăta și cum s-au ”aprins” acum peste 13,4 miliarde de ani primele ”lumini”, într-un Univers super-întunecat. Telescopul ne va da mai multe date despre primele licăriri ale ”zorilor” universului, când primele stele și galaxii au început să-l populeze. Se speră că Webb, grație oglinzii uriașe și a capacității de a vedea în infraroșu, va permite vizualizarea mult mai clară a unor galaxii îndepărtate.

Where is Webb?oferă utilizatorilor și informații detaliate despre operațiunile care s-au realizat până acum sau care urmează a avea loc, precum și date privind temperaturile de la exteriorul telescopului odată ce scutul termic va fi desfășurat.

Sursa: hotnewsŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1511 secunde