Situația victimelor din Brăila: Persoanele lovite pe centură şi bărbatul înjunghiat, în stare gravă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Situația victimelor din Brăila: Persoanele lovite pe centură şi bărbatul înjunghiat, în stare gravă

Social 12 Noiembrie 2018 / 10:15 760 accesări

Mai multe victime au fost operate şi pe parcursul nopţii au fost transferate în secţii ale spitalului din Brăila.

Printre răniţi se află şi doi copii de 11 şi de 13 ani care sunt în afară oricărui pericol, fiind internaţi la Secţia Chirurgie Infantilă.

Adulţii răniţi au între 43 şi 62 de ani, în starea cea mai gravă fiind bărbatul înjunghiat şi cele două persoane lovite pe centură.

„Putem aprecia că în starea cea mai gravă sunt cele două persoane lovite pe centură şi bărbatul înjunghiat. Totuşi, nu este o situaţie critică, toţi răniţii sunt în stare stabilă, sunt echilibraţi. Trei persoane sunt la Terapie intensivă, ceilalţi au fost mutaţi pe secţii. Rămân sub supraveghere”; a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Brăila, Alina Neacşu.

Zece persoane au ajuns la spital, duminică, în urma atacului de la un mall din Brăila, unde un tânăr a intrat cu maşina, în plin, într-un grup de persoane aflate în parcare, după ce a lovit două persoane, tot cu maşina, pe centura ocolitoare a oraşului. În prealabil, tânărul de 20 de ani a avut un conflict, în comuna Cazasu, cu un bărbat, în legătură cu un autoturism. Surse din rândul anchetatorilor spuneau că tânărul luase cu ceva timp în urmă maşina să o încerce, iar duminică cei doi urmau să se înţeleagă. În urma conflictului verbal, tânărul l-a înjunghiat pe bărbat.

Atacatorul, Parfenie Marius Valentin, este recidivist. În urmă cu doi ani, împreună cu tatăl său, el a bătut o persoană cu o rangă. Conform deciziei instanţei, tânărul a fost găsit vinovat de loviri şi alte violenţe. În momentul pronunţării deciziei, tânărul nu împlinise 18 ani şi a fost supravegheat timp de 6 luni chiar de mama sa. Pedeapsa cu supravegherea s-a încheiat recent, în condiţiile în care hotărârea instanţei a fost pronunţată la finalul anului trecut.

Brăileanul află luni dacă va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Tânărul de 20 de ani va fi dus în faţa judecătorului cu propunerea de arestare preventivă.

Tot luni sunt aşteptate rezultatele analizelor care vor arăta dacă acesta consumase droguri înainte de a urca la volan. Poliţiştii au stabilit că el băuse alcool, etilotestul indicând o concentraţie de 0,37mg/l alcool în aerul expirat.12