Situaţie de urgenţă: Mai mulţi turişti, blocaţi la Bâlea Lac din cauza viscolului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Situaţie de urgenţă: Mai mulţi turişti, blocaţi la Bâlea Lac din cauza viscolului

Turism 28 Octombrie 2017 / 11:57 1910 accesări

Mai mulţi turişti au rămas blocaţi cu maşinile, sâmbătă, la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, iar echipaje de salvamontişti şi jandarmi montani sunt în zonă. Drumarii încearcă să cureţe şoseaua astfel încât oamenii să fie coborâţi în siguranţă, în condiţiile în care în zonă ninge viscolit, iar de la ora 15.00 Transfăgărăşanul va fi oficial închis pe durata iernii. Sâmbătă dimineaţă, stratul de zăpadă atingea zece centimetri la Bâlea, potrivit news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Sibiu, mai multe maşini sunt blocate la Bâlea Lac, drumarii intervenind pentru curăţarea Drumului Naţional 7 C – Transfăgărăşan, astfel încât oamenii să poată coborî în siguranţă.

”Echipele CNAIR sunt la faţa locului şi lucrează pentru curăţarea şoselei. Se va face convoi şi vor fi coborâte maşinile care sunt la Bâlea”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Sibiu.

Potrivit acestora, nu se cunoaşte numărul de autoturisme care este în zonă.

La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat că la Bâlea Lac sunt trei maşini Salvamont cu 15 oameni, dar că nu sunt persoane în pericol sau cu probleme medicale.

De asemenea, la Bâlea Lac sunt şi echipaje de jandarmi montani.

”Colegii desfăşoară activităţi de îndrumare şi recomandări pentru turişti, nu se intervine în alt fel deocamdată, aşteptându-se curăţarea drumului”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu.

Oamenii pot coborî cu telecabina de la Bâlea, însă nu vor să plece şi să îşi lase maşinile.

Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac ninge, temperatura a scăzut la minus 4 grade Celsius şi bate vântul. La ora 09.00, stratul de zăpadă era de zece centimetri.

Drumul Naţional 7 C - Transfăgărăşan - va fi închis, de sâmbătă, de la ora 15.00, cu cinzi zile mai repede decât în mod normal.

De asemenea, din cauza viscolului şi a zăpezii, este închisă circulaţia rutieră şi pe DN 67C - Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 - 59+800.

Taguri articol


12