Sloganul „M...e PSD!“ încalcă limitele libertăţii de exprimare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizie judecătorească Sloganul „M...e PSD!“ încalcă limitele libertăţii de exprimare
Justiție 07 Decembrie 2019 / 11:40 744 accesări 0 comentarii

Judecătoria Sectorului 1 a emis o primă sentinţă în dosarul în care o bucureşteancă a primit amendă de la jandarmi pentru că a scandat „M**e, PSD!“. Amendată de Jandarmerie pentru că „a strigat în repetate rânduri cu voce tare «M**e, PSD!»”, la parada de 1 Decembrie din 2018, bucureșteanca a contestat amenda la Judecătoria Sectorului 1. Bucureșteanca purta și o geacă pe care era imprimat mesajul «M**E PSD»”.

Judecătoria Sectorului 1 a decis să menţină amenda aplicată protestatarei pe motiv că manifestarea acesteia „nu a fost una paşnică, ci a fost de natură a tulbura ordinea publică.

„De asemenea, petenta a recunoscut prin cererea de chemare în judecată faptul că purta o geacă ce avea inscripţionat acelaşi mesaj. Fără a afecta libertatea de exprimare a petentului, instanţa apreciază că aceasta trebuie să se manifeste într-un cadru legal, fără a atrage tulburări ale adunărilor publice şi deranjul public. Respectând părerea petentului despre guvernare şi apreciind că acesta are dreptul de a şi-o exprima liber, instanţa observă că totuşi, acesta a depăşit limitele în care petentul putea în mod rezonabil să îşi manifeste opinia, fapta sa de a striga în mod repetat o expresie cu caracter injurios depăşind cu mult dreptul de a protesta paşnic”, se arată în sentinţa Judecătoriei Sectorului 1, care a fost atacată cu apel, la Tribunalul Bucureşti.

„Instanţa are în vedere şi contextul în care s-a desfăşurat acţiunea, fiind parada pentru Ziua Naţională a României, sărbătorindu-se centenarul Marii Uniri, moment de solemnitate pentru fiecare cetăţean, care nu ar trebui umbrit cu injurii vulgare legate de nemulţumirea petentei faţă de un partid politic”, se mai arată în sentinţa din dosarul care va fi soluţionat definitiv de Tribunalul Bucureşti.Pagina a fost generata in 0.1841 secunde