Slujbe speciale de Sf. Maria!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Slujbe speciale de Sf. Maria!

Religie 11 August 2016 / 14:25 2010 accesări

E sărbătoare mare pentru creștini! Luni, 15 august, sărbătorim Praznicul Adormirii Maicii Domnului. El reprezintă momentul în care Maica Domnului trece din viața pământească la cea cerească. Despre Adormirea Maicii Domnului nu sunt consemnate informații în Sfintele Evanghelii, ci doar în tradiția Bisericii. Arhanghelul Gavriil i-a adus Maicii Domnului vestea că misiunea sa pe pământ se încheie, iar aceasta a mers în Grădina Ghetsimani. Întorcându-se acasă, și-a luat rămas bun de la cei apropiați, iar toți apostolii, în afara lui Sf. Ap. Toma, au fost aduși pe norii cerului. A doua zi de la înmormântare a sosit și Sf. Ap. Toma, care a vrut să vadă pentru ultima dată trupul Fecioarei, dar, când mormântul a fost deschis, el nu mai era acolo, ci se spune că fusese luat de Fiul Său la ceruri. Cea mai veche atestare documentară a praznicului Adormirii Maicii Domnului este din secolul V.

CEREMONIAL DE POMENIRE A EROILOR MARINARI

Cu această ocazie, duminică, 14 august, începând cu ora 8.20, la Crucea Marinarilor de pe Faleza Constanța, Înaltpreasfinţitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia ceremonialul religios de pomenire a eroilor marinari, iar de la ora 8.45 va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. În aceeași zi, de la ora 17.00, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Privegherii la biserica „Adormirea Maicii Domnului II” din Constanţa (zona Dacia), iar de la ora 19.00, Privegherea la biserica „Adormirea Maicii Domnului I” (zona Tomis Mall) din Constanța.

De la ora 22.30, la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din apropierea localității 23 August, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba punerii pietrei de temelie pentru un nou corp de chilii și va sfinți clopotnița și clopotele mănăstirii, apoi, la miezul nopții, va săvârși Sfânta Liturghie. Luni, 15 august, începând cu ora 10.00, ÎPS Teodosie va fi prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei, iar de la ora 11.30, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cumpăna, va oficia Taina Sfântului Botez pentru doi copii instituționalizați.12
Pagina a fost generata in 0.2175 secunde