„Slujirea Însăși” și Afaceri europene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Slujirea Însăși” și Afaceri europene
14 Februarie 2019 / 15:55 1178 accesări 1 comentariu
Ștefan Silviu Molnar

Ștefan Silviu Molnar

Ieri, mai pe seară, a explodat bomba. Nou înființata secție pentru cercetarea magistraților a citat-o la audieri pe Laura Codruța Kovesi. Citația a declanșat în media bănuită de simpatii pentru statul paralel un val de tânguieli și lamentări despre modul în care „forțele răului” încearcă să oprească „Slujirea Însăși” în drumul ei spre cariera de „procuror-șef european”.

Între noi fie vorba, înființarea instituției numite Parchetul European este un proiect care a devenit realitate prin eforturile, din ultimii doi ani, făcute de Monica Macovei și filiera foștilor activiști din ONG-urile europene păstorite de George Soros, toți afiliați intereselor PPE și al căror scop este tocmai acela de avea încă un element de presiune asupra politicienilor care contestă la nivel național liniile directoare ale grupului european. În plus, încă de la constituire, instituția a fost văzută ca o organizare europeană unde radicalii din PPE își pot pune la adăpost „instrumentele”, precum Laura Codruța Kovesi, în statele lor de origine ei nesfiindu-se să abuzeze de funcții, să încalce regulile ori să facă „poliție politică” pentru menținerea la putere a reprezentanților PPE. Inițial, propunerea de înființare a unei asemenea instituții europene era gândită a ajunge la vot în plenul Parlamentului European în acest an, în legislatura ce va debuta după alegerile din mai, dar prin tot felul de pretexte, de forțări ale regulamentelor și cu largul sprijin al PPE, proiectul de înființare a fost votat anul trecut, la propunerea Comisiei Europene și a Comisarului European pentru Justiție, Drepturi Fundamentale și Cetățenie.

În fapt, mult clamatul și lăudatul Parchet European este doar o instituție europeană pe hârtie, ale cărei atribuții specifice încă nu sunt bine delimitate, cu o jurisdicție încă în discuție, dar care constituie umbrela perfectă pentru a pune la adăpost unelte compromise, precum Kovesi.

Revenind la dramoleta oferită ieri publicului de Laura Codruța Kovesi, pe care „forțele răului” o citează la audieri pentru a-i întrerupe ascensiunea spre funcția de ”Slujire devotată și incoruptibilă a Justiției europene”, dacă aș vrea să fiu subiectiv, aș aștepta de la Kovesi răspuns la următoarele întrebări: De ce sunteți nemulțumită, LCK, atunci când vă este servită propria rețetă de a face justiție? Cum l-a arestat DNA-ul condus de dvs. pe judecătorul Stan Mustață, chiar înainte de a da un important verdict, care nu vă era convenabil? Cum l-a arestat DNA-ul abuziv pe Dan Radu Rășanu, dovedit nevinovat în instanță, dar rămas cu o carieră ruinată? Cum l-a anchetat DNA-ul și cum l-a condamnat sistemul pe Liviu Dragnea, doar pentru că a scos oamenii la referendum? Cum „manufacturile” DNA de la Ploiești, Oradea ori Suceava au anchetat și arestat oameni, care în final erau vinovați, doar pentru că încurcau planurile meschine ale statului paralel?

Dar încerc să nu fiu subiectiv și las retorica de mai sus pentru judecata cititorului. Așadar, o să privesc citarea Laurei Codruța Kovesi la Secția de anchetare a magistraților, din alt punct de vedere, acela al „oportunității”, cum ar spune Klaus Iohannis.

Citarea la interogatoriu, interviu, anchetă, ori cum vreți să îi spunem, înainte de intervențiile prin care „candidatul” Laura Codruța Kovesi „încearcă” să convingă politicul european să îi acorde votul pentru numirea într-o funcție europeană este oportună.

Spun asta pentru că, dacă se dovedește a fi vinovată de abuz în serviciu, România ar fi încă o dată calificată ca fiind „oaia neagră” a Europei. Ar fi țara care a trimis într-o funcție europeană o persoană cercetată penal, ori chiar condamnată, în urma unui proces care se va derula chiar în perioada exercitării funcției.

Dacă Laura Codruța Kovesi ar fi personajul de „legendă”, descris de baladele și odele cântate de „presa de unitate”, ea ar renunța de bunăvoie la participarea concursului de selecție al procurorului-șef european și ar încerca să își rezolve problema,apărută odată cu cercetarea ei într-un dosar penal. În fond, Parchetul European nu va fi construit cu un singur procuror, deci concursuri vor mai fi.

Astfel, Kovesi ar trebui să renunțe și „să își dovedească nevinovăția”, cum ar spune clișeul tembel care pervertește unul din principiile fundamentale ale justiției penale, clișeu inventat chiar de propaganda „statului paralel”, ca argument pentru justificarea abuzurilor pe care DNA-ul le-a comis sub conducerea divei, înlăcrimate zilele astea.Bloguri recomandate

Alternativa alternativei
Alternativa alternativei 205 accesări
Pagina a fost generata in 0.2057 secunde