ŞOC! Demisii în masă din Partidul Laburist! Cine e de vină

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ŞOC! Demisii în masă din Partidul Laburist! Cine e de vină
Externe 18 Februarie 2019 / 17:43 822 accesări 0 comentarii
Liderul laburiştilor, Jeremy Corbyn

Liderul laburiştilor, Jeremy Corbyn

Şapte parlamentari laburişti şi-au dat demisia luni din principalul partid de opoziţie din Marea Britanie în urma abordării liderului Jeremy Corbyn faţă de Brexit şi a unei dispute privind antisemitismul, spunând că partidul Laburist a fost "deturnat de maşinăria politică de extremă stângă".

Şapte parlamentari britanici şi-au dat luni demisia din Partidul Laburist, motivând că au luat această decizie din cauza reticenţei liderului laburist, Jeremy Corbyn, de a-şi schimba strategia privind Brexit şi de a accepta convocarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE. "Partidul Laburist în care ne-am înscris, pentru care am militat şi în care am crezut, nu mai este Partidul Laburist de astăzi. Am făcut tot ce am putut pentru salvarea lui, dar acum a fost deturnat de maşinăria politică a stângii radicale", a declarat parlamentarul Chris Leslie.

Demisia grupului de parlamentari indică intensificarea frustrării faţă de reticenţa lui Corbyn de a-şi schimba strategia privind Brexit şi de a milita pentru un al doilea referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană. "Evidenţa trădării Partidului Laburist în privinţa Europei este acum vizibilă pentru toţi. Oferindu-se chiar să permită Brexit-ul actualului guvern, în mod constant dovedind reticenţă în a permite publicului să aibă ultimul cuvânt", a adăugat fostul laburist.

Corbyn a reacţionat prompt, afirmând: "Sunt dezamăgit de faptul că aceşti parlamentari nu s-au simţit în stare să continue să muncească pentru implementarea politicilor Partidului Laburist care au inspirat milioane de oameni la ultimele alegeri".

Cei şapte parlamentari vor continua să acţioneze în Parlamentul de la Londra, în cadrul Grupului parlamentar independent. Corbyn a afirmat în mai multe rânduri că opţiunea unui al doilea referendum rămâne viabilă în cazul în care Guvernul Theresei May nu reuşeşte să negocieze un acord cu UE care să primească aprobarea Parlamentului britanic. Totuşi, liderul laburist a semnalat că preferă ideea unor alegeri anticipate şi susţine necesitatea ca Marea Britanie să rămână într-o uniune vamală permanentă cu Uniunea Europeană.Pagina a fost generata in 0.1454 secunde