ȘOCANT: Bărbat împușcat în primăria comunei Saraiu, din județul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ȘOCANT: Bărbat împușcat în primăria comunei Saraiu, din județul Constanța

Eveniment 13 Aprilie 2017 / 20:43 4681 accesări

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, rănit cu pistolul de poliţiştii din comuna Saraiu care au fost chemaţi să aplaneze conflictul iscat în Primărie de doi bărbaţi recalcitranţi, a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Constanţa, în stare instabilă, cu tensiune mică. Surse judiciare informează că joi după amiază, doi bărbaţi au intrat în sediul Primăriei din Saraiu, unde au provocat un scandal, ameninţând un angajat al primăriei. Ca urmare a unui apel primit prin 112, agenţii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7 au intervenit folosind armamentul din dotare, pentru descurajarea persoanelor ce manifestau agresivitate. Potrivit aceloraşi surse, poliţiştii au tras trei focuri de armă, respectând procedurilor legale, iar unul dintre bărbaţii agresivi a fost nimerit în abdomen de glonţul tras din pistol. Bărbatul rănit în abdomen, în vârstă de 25 de ani, a fost transportat iniţial la Spitalul din Hârşova, însă medicii au decis ulterior transferul său la Spitalul Judeţean Constanţa, el fiind preluat şi transportat cu un elicopter SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), dr. Claudia Tatarici, a declarat pentru AGERPRES că decizia de transferare cu elicopterul la SCJU a tânărului rănit în abdomen a fost luată după ce echipajul de pe ambulanţă a constatat scăderea accentuată a tensiunii arteriale şi o stare generală instabilă a pacientului.

Iată comunicatul IPJ:

„Ionaşcu George Cristian de 29 ani din Hârşova a provocat distrugeri la geamurile clădirii Primăriei Comunei Saraiu şi a ameninţat cu acte de violenţă personalul angajat din cadrul instituţiei, inclusiv pe primar. Patrula de poliţie în timp ce se deplasa spre faţa locului, la aproximativ 300 m de intersecţia DN22A- DJ 223, pe marginea carosabilului, pe direcţia de mers Saraiu-Hârşova, au observat staţionat un auto Vw Passat, de culoare verde, TX5058AM, lângă care se aflau 3 persoane de sex bărbătesc, printre care şi persoana menţionată mai sus. În momentul legitimării Ionaşcu George Cristian a devenit violent şi a început să ameninţe lucrătorii de poliţie, drept pentru care un agent de Poliție l-a somat şi a tras un foc de armă în plan vertical. Numitul Ionaşcu George Cristian, aflat în stare de ebrietate, s-a urcat în autotursim cu intenţia de a pleca spre oraşul Hârşova, iar lucrătorul de poliţie a tras cel de-al doilea foc de armă înspre luneta autoturismului, moment în care cel în cauză a coborât şi s-a îndreptat spre lucrătorul de poliţie cu intenţia vădită de a-l strânge de gât, iar lucrătorul de poliţie a tras cel de- al treilea foc de armă în abdomenul agresorului. Cel în cauză a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat spre SCJU Constanţa unde a fost diagnosticat cu plagă abdominală împuşcată hipocondru stg, s-a intervenit chirurgical, în prezent starea este stabilă. Ancheta este preluată de Parchet“.12