ȘOCANT! Cutremure puternice, urmate de tsunami! Sute de morți și răniţi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ȘOCANT! Cutremure puternice, urmate de tsunami! Sute de morți și răniţi!

Externe 29 Septembrie 2018 / 14:10 567 accesări

Peste 380 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami cu valuri de până la doi metri, care a afectat vineri Insula Sulawesi din centrul Indoneziei, scrie Reuters. De asemenea, sute de oameni au fost răniţi. Valul uriaș s-a produs în urma a două cutremure puternice, unul cu magnitudinea 6,1 grade și altul de 7,5 în insula Sulawesi din Indonezia. 384 de persoane au fost ucise şi se aşteaptă ca numărul morţilor să crească. Autoritățile au declarat că au găsit mai multe corpuri fără viață de-a lungul țărmului. Mii de case, spitale, mall-uri şi hoteluri s-au prăbuşit, iar un pod a fost spulberat. Au fost găsite victime prinse între ruinele clădirilor prăbuşite, iar sute de persoane au fost rănite.

Cea mai mare parte a victimelor au fost înregistrate la Palu, un oraş cu 350.000 de locuitori situat pe coasta de vest a Insulei Sulawesi, a anunţat Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru managementul dezastrelor, care a solicitat ”personal, voluntari şi utilaje speciale”. Au doilea cutremur urmat de tsunami a cauzat întreruperea energiei în jurul oraşului Palu.

Cutremurul a afectat centrul Insulei Sulawwesi cu puţin înainte de ora locală 18.00 (13.00, ora României), la o adâncime mică, de zece kilometri, la câteva ore după un prim cutremur, mai slab în intensitate. Epicentrul său s-a situat la 78 de kilometri nord de Palu, capitala provinciei din centrul Insulei Sulawesi, şi a fost resimţit până în sud, la Makassar, capitala insulei. Seismul a fost resimţit şi pe insula vecină, Kalimantan, la Samarinda, de cealaltă parte a Strâmtorii Makassar.12
Pagina a fost generata in 0.4614 secunde