Șocant! La ce a folosit o familie de farmacişti datele unui client

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Șocant! La ce a folosit o familie de farmacişti datele unui client
Eveniment 10 Decembrie 2019 / 14:00 1850 accesări 0 comentarii

Doi farmacişti, soţ şi soţie, sunt cercetaţi după ce au folosit, ca să participe la jocuri de noroc online, o copie de buletin a unei persoane care şi-a făcut card de fidelitate la farmacia pentru care lucrau.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, inculpaţii sunt soţ şi soţie şi ambii lucrează la puncte de lucru din judeţul Suceava ale aceleiaşi farmacii. În martie 2015, bărbatul şi-a însuşit copia de buletin a unei persoane care a venit în farmacia unde lucra şi şi-a făcut un card de fidelitate. Un an mai târziu, în aprilie 2016, farmacistul şi soţia sa au început să joace online jocuri de noroc, folosind numele şi datele din buletinul clientului.

„Inculpaţii au introdus date informatice false în sistemul informatic al unui agent economic – organizator de jocuri de noroc la distanţă (online), în scopul de a obţine un beneficiu material, respectiv la data de 23.04.2016 au creat un cont de jucător pe site-ul gestionat de respectivul organizator de jocuri de noroc, sub identitatea persoanei vătămate, în baza copiei scanate a actului de identitate al persoanei vătămate. Inculpaţii au folosit ulterior acest cont de jucător, sub identitatea persoanei vătămate, şi au realizat câştiguri din jocuri de noroc la distanţă în sumă de 2.356 lei, sumă achitată de agentul economic – organizator de jocuri de noroc către cei doi inculpaţi, iar aceste acţiuni sunt apte de a produce persoanei vătămate o pagubă, constând în obligaţiile fiscale aferente venitului din jocuri de noroc, prejudiciu care încă nu s-a produs", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Mai exact, în aprilie 2016, farmacistul s-a dus la sediul firmei de jocuri de noroc, a depus 500 de lei şi a semnat în fals cu numele de pe buletinul clientului. Câteva zile mai târziu, soţia sa s-a dus să ridice banii câştigaţi, 2.356 de lei, semnând tot cu numele de pe buletin. Ambele hârtii au fost păstrate de firma de jocuri de noroc, spun procurorii.

Potrivit anchetatorilor, cei doi nu au declarat organelor fiscale suma câştigată, astfel că „s-au sustras de la plata impozitului pe venitul realizat".

Cei doi soţi sunt acum cercetaţi în stare de libertate pentru tentativă de fraudă informatică, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.Pagina a fost generata in 0.1684 secunde