ŞOCANT! Malpraxis la Constanţa: foarfecă uitată într-o pacientă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ŞOCANT! Malpraxis la Constanţa: foarfecă uitată într-o pacientă

Eveniment 05 Noiembrie 2018 / 14:31 4853 accesări

Directorul medical al Spitalului Militar din Constanța, Gheorghe Ștefan, a uitat două foarfeci de 16 cm în burta unei paciente de 61 de ani, conform romaniatv. Cu medicul Gheorghe Ștefan pacienta a vorbit o singură dată, după operație, scrie libertatea.ro. „A venit la mine, mi-a spus că a salvat-o și mi-a luat plicul", povestește Aura S. Mama sa, A.D., 65 ani, constănțeancă, se internează în aprilie 2018 cu diagnosticul de ruptură de perineu și este operată de medicul Gheorghe Ștefan. Chirurgul alege abordarea vaginală și, în timpul operației, scapă din pensă uterul, care se retrage în abdomen, ca și artera uterină. În urma intervenției, a rezultat o hemoragie masivă.

Chirurgul e chiar directorul medical al spitalului

După două ore de panică, pacienta intră în șoc hipovolemic, cu pierdere de 3 litri de sânge, hemoglobină 2. Chirurgul intervine abdominal și „suturează grosolan tot ce prinde", după cum descrie intervenția unul dintre ceilalți medici care au supravegheat pacienta. Mai multe cadre medicale, sub protecția anonimatului, au confirmat cazul pentru Libertatea. Asta pentru că doctorul și colonelul Gheorghe Ștefan, 60 de ani, este șeful Secției de chirurgie generală și directorul medical al Spitalului Militar de Urgență Constanța.

Conform libertatea.ro, isprăvile colonelului Gheorghe Ștefan sunt probate cu documente medicale, furnizate publicului de apropiați ai pacientei:

„Libertatea publică azi două cazuri care au afectat definitiv viața unor paciente.

În timpul unei manevre chirurgicale greșite, constănțeanca A.D. suferă o hemoragie masivă.

Ca să fie salvată, după câteva săptămâni i se scoate un rinichi, iar familia susține că i se ascunde adevărul.

A doua pacientă, o femeie de 61 de ani, are o stare proastă accentuată după două operații succesive greșite, prima o intervenție laparoscopică la bilă.

Nimeni nu știe ce se întâmplă, până când la Computer Tomograf i se descoperă două foarfeci medicale de câte 16 cm, uitate de medic în abdomen!

Ambele cazuri au fost operate de Gheorghe Ștefan, șef Secție chirurgie și director medical la Spitalul Militar de Urgență Constanța.

Riscurile stârnite de intervențiile lui au ajuns atât de departe încât cei care cunosc situația au decis să pună la dispoziția Libertății probele erorilor medicale“.12