Şocant! Trump, atacat dur de către fostul şef al FBI: „Este inapt moral să fie preşedintele SUA”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Incredibil!

Şocant! Trump, atacat dur de către fostul şef al FBI: „Este inapt moral să fie preşedintele SUA”

Externe 16 Aprilie 2018 / 17:58 552 accesări
Fostul director FBI James Comey:

Fostul director FBI James Comey: "Eu nu cred în aceste poveşti potrivit cărora ar fi deficient mental sau în primele stadii ale demenţei. Eu nu cred că el este inapt medical. Eu cred că el este inapt moral să fie preşedinte”

Dezvăluiri extrem de dure despre Donald Trump vin din partea unei voci respectate în peisajul politic american, fostul director FBI James Comey. Concret, Donald Trump este ”inapt moral” să conducă Statele Unite, a declarat acesta într-un interviu pentru postul de televiziune ABC, potrivit romaniatv.net. În interviu, James Comey, destituit în 2017 de către Donald Trump din postul de şef al poliţiei federale (FBI), face un portret foarte sumbru al şefului statului american, pe care-l prezintă ca pe un mincinos care-i "murdăreşte pe toţi cei care sunt în jurul lui". "Eu nu cred în aceste poveşti potrivit cărora ar fi deficient mental sau în primele stadii ale demenţei. Eu nu cred că el este inapt medical. Eu cred că el este inapt moral să fie preşedinte. Preşedintele nostru trebuie să încarneze respectul faţă de valori care se află în inima ţării noastre. Cea mai importantă (dintre aceste valori) este adevărul. Acest preşedinte nu este capabil să o facă. Problema cu acest preşedinte este că el îi murdăreşte pe cei care sunt în jurul lui. Iar întrebarea este (...) ce nivel de murdărire te face până la urmă inapt să-ţi realizezi obiectivul de a proteja ţare şi a o servi", a declarat Comey. "O persoană care vorbeşte despre femei şi le tratează ca pe nişte bucăţi de carne, care minte în permanenţă despre lucruri importante şi despre lucruri mărunte şi insistă ca poporul american să creadă, această persoană nu este aptă să fie preşedintele Statelor Unite din motive morale", a mai spus el.

O carte despre... adevăr, autor fostul şef al FBI

Reamintim că Trump l-a destituit pe Comey în 2017, punând în discuţie modul în care FBI a efectuat ancheta cu privire la folosirea ilegală de către democrata Hillary Clinton a unui server privat de e-mail, pe vremea când era secretar de Stat. Preşedintele a denunţat de asemenea ancheta FBI cu privire la suspiciuni de complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi în timpul campaniei în vederea alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

Comey tocmai a publicat o carte de 300 de pagini - "A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership" - în care prezintă un portret extrem de dur al al Trump, pe care-l acuză că este obsedat de imaginea sa şi îi pasă prea puţin de public. Cartea îl prezintă pe Donald Trump ca pe un boss mafiot, o persoană necinstită şi egocentrică.

Replică lui Trump

Trump, la rândul său, s-a dezlănţuit din nou duminică împotriva fostului director FBI, într-o serie de tweet-uri. El a scris că ancheta cu privire la e-mailurile lui Clinton a fost condusă "stupid" şi l-a catalogat pe Comey drept o "scursură". Dezvăluind că şi-a imaginat înainte de alegerile din 2016 că democrata Hillary Clinton avea să obţină o victorie, Comey l-a enervat pe Trump, care i-a răspuns pe Twitter. "El îşi lua deciziile crezând că ea va câştiga şi voia un post. Scursura!", a scris republicanul pe reţeaia de socializare, reluând o injurie pe care a folosit-o săptămâna trecută contra directorului poliţiei federale, pe care l-a destitut brutal în mai 2017. "Ne vom aminti de James Comey vâscosul, un om care ajunge mereu rău şi un stricat (el nu este deştept!), drept CEL MAI RĂU director al FBI din istorie, de departe!", a scris şeful statului american.

Trump s-a înfuriat cumplit pe Comey, care a comentat la ABC pe tema anchetei FBI cu privire la folosirea de către Clinton a unui server privat de e-mail pe când era secretar de Stat. Fostul şef al poliţiei federale a dezvăluit că decizia sa de a anunţa cu 11 zile înainte de alegeri redeschiderea acestei anchete a fost motivată de voinţa de a face astfel încât victoria aşteptată a candidatei democrate să fie percepută ca legitimă de către public. "Nu-mi amintesc să fi gândit asta în mod conştient, dar aşa trebuie să fi fost, pentru că funcţionam într-o lume în care Hillary Clinton avea să-l bată pe Donald Trump şi, astfel, sunt sigur că acesta a fost un factor", a declarat el în acest interviu. "Ea avea să fie aleasă preşedintă a Statelor Unite, iar dacă ascundeam" redeschiderea anchetei "poporului american, ea ar fi fost văzută ca ilegitimă, imediat ce s-ar fi aflat acest lucru, după alegerea ei", a explicat Comey, descriindu-şi starea de spirit din acea perioadă.

Aceste declaraţii se alătură unui pasaj din memoriile sale care apar marţi. În această carte, el scrie că este posibil ca grija sa faţă de legitimitatea alegerii lui Clinton, la acea vreme prezentată ca învingătoare de sondaje şi observatori, a avut "mai multă greutate ca dacă alegerile ar fi părut strânse sau dacă Donald Trump ar fi fost în avans".

Cartea prezintă un portret prea puţin măgulitor al miliardarului republican, care şi-a multiplicat săptămâna trecută loviturile la adresa autorului ei. Relatările discuţiilor între cei doi, catalogate de către Comey ca demne de o întâlnire mafiotă, i-au displăcut profund preşedintelui. "Eu nu i-am cerut niciodată lui Comey loialitatea sa personală. Abia îl cunoşteam. Încă una dintre multele minciuni", a scris el duminică pe Twitter. Hillary Clinton nu a reacţionat încă faţă de ultimele dezvăluiri ale lui Comey. Ea a afirmat că credea că anunţarea redeschiderii anchetei cu privire la e-mailurile sale, într-o scrisoare făcută publică, a jucat un rol în înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale. "După scrisoarea lui Comey, elanul meu s-a oprit", a declarat ea pentru postul public de radio NPR la sfârşitul lui 2017. "Datele mele în sondaje au căzut şi am luptat pentru a le face să crească, dar am avut puţin timp". La acea vreme, decizia şefului poliţiei federale a părut o decizie politică, iar unii s-au întrebat dacă era împotriva lui Clinton.

Taguri articol


12