​Social-democrații se reunesc, în CEx, luni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Blocajul de la Guvern ​Social-democrații se reunesc, în CEx, luni
Politică 06 Septembrie 2019 / 13:47 1708 accesări 1 comentariu

Social-democraţii se reunesc, luni, în CEx, au declarat surse din partid. Întrunirea vine după ce Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de miniştri interimari, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul.

Subiectul principal al şedinţei CEx de luni searz va fi, conform unor surse politice, blocajul din Guvern generat de refuzului lui Klaus Iohannis de a numi miniştri interimari, după ce ALDE a părăsit guvernarea.

Un alt subiect pe care social-democraţii îl vor aborda luni vizează şefia Senatului, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. PSD a decis să îl susţină pe Teodor Meleşcanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Votul în plen urmează să aibă loc marţi, 10 septembrie.

Klaus Iohannis a anunţat, joi, că respinge cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul. Şeful statului a susţinut sătpămâna trecută că nu va accepta remanierile propuse de Viorica Dăncilă, fiind o guvernare „haotică, incompetentă şi coruptă”.

Premierul Dăncilă a sesizat anterior CCR pentru a reclama un conflict între Guvern şi Administraţia Prezidenţială. Ulterior, aceasta a afirmat că sesizarea ar trebui văzut şi ca un mijloc „de a avea nişte reguli pe viitor”. CCR a stabilit ca părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Administraţia Prezidenţială să transmită punctele de vedere până pe 11 septembrie.

După CEx-ul trecut, care a avut loc la Mamaia, Viorica Dăncilă a anunţat că va depune plângere penală pe numele preşedintelui Klaus Iohannis, ca urmare a afirmaţiilor acestuia cu privire la faptul că Guvernul este corupt.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1341 secunde