Șofer prins băut la volanul unui microbuz plin de călători

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ACȚIUNEA TRUCK & BUS Șofer prins băut la volanul unui microbuz plin de călători
Eveniment 15 Mai 2019 / 09:42 2209 accesări 0 comentarii

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 13 - 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă. Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii verifică autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Astăzi, în jurul orei 7, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, acționând în baza planului Truck & Bus, au oprit pentru control un microbuz de transport persoane, pe DN 39, care circula dinspre Mangalia către Constanța. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat cu 20 puncte amendă (2.900 de lei), fiindu-i reținut și permisul de conducere pentru 90 de zile.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1942 secunde