Solidaritatea Sanitară anunță PROTESTE!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Solidaritatea Sanitară anunță PROTESTE!

Sănătate 27 Septembrie 2018 / 15:07 1482 accesări

În condițiile în care Guvernul României nu și-a onorat obligația asumată prin Acordul încheiat de a negocia și semna Contractul colectiv de muncă la nivel de sector Sănătate, iar salariații din sistemul sanitar sunt afectați de câteva anomalii legislative, Comitetul Director al Federației „Solidaritatea Sanitară” a decis și a anunțat lansarea procedurilor prealabile protestelor. (https://goo.gl/8ogxhC)

Lista de revendicări pe care o găsiți în chestionar constituie motivele luate în considerare pentru proteste.

Deoarece opinia salariaților este importantă pentru noi, ea indicând legitimitatea (sau absența legitimității) unei acțiuni și problemele care trebuie rezolvate, apelăm, iarăși, la sprijinul dvs., ei roagă salariații să completeze un chestionar.

Acest chestionar este un instrument de consultare publică a tuturor angajaților din sănătate asupra unor probleme de interes general, el făcând parte din mecanismele democratice de acțiune ale Federației „Solidaritatea Sanitară” și din strategia acțiunilor bazată pe dovezi asumată de noi.

Pașii procedurali sunt următorii:

• Consultarea tuturor salariaților (prin intermediul chestionarului precizat în acest e-mail) în privința listei de revendicări și a oportunității protestelor.

• Exprimarea punctului de vedere al membrilor de sindicat în cadrul organismelor colective de conducere ale sindicatelor de bază.

• Anunțarea măsurilor de avertizare (în acest moment este luată în considerare greva japoneză din data de 5 octombrie și pichetarea Ministerului Sănătății de către participanții la Consiliul de coordonare).

• Întrunirea Consiliului de Coordonare (CC) extraordinar al Federației „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR) pentru a decide în privința protestelor (în data de 12 octombrie 2018).

• Dacă CC al FSSR decide demararea protestelor, tradițional ele vor începe cu pichetări ale instituțiilor responsabile și apoi miting.

• (În situația în care Consiliul de coordonare decide un program de proteste ce include greva:) Declanșarea culegerii semnăturilor pentru grevă.

• Declanșarea grevei (vă reamintim că greva poate fi declanșată de FSSR doar dacă cel puțin 50%+1 dintre membrii FSSR au semnat pentru grevă).12