Somnul pescuit ilegal le-a adus dosar penal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Somnul pescuit ilegal le-a adus dosar penal

Eveniment 03 Iunie 2018 / 17:29 681 accesări

Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal. În două zile, au fost constatate 4 infracțiuni, fiind indisponibilizate peste 200 de kg de pește, o ambarcațiune cu motor și un autovehicul. În perioada 29 - 30 mai 2018, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au acționat în zona deltaică pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal. Astfel, au fost constate 4 infracțiuni, două prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura și două prevăzute de Codul Penal. Au fost confiscate bunuri în valoare de 107.700 de lei: 217 kg de pește (specia somn), o ambarcațiune, un motor de ambarcațiune și un autovehicul. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

La data de 30 mai, în urma verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale, polițiștii au confiscat 125,2 kg de pește proaspăt din specia somn, pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documente de proveniență. Peștele a fost predat spre valorificare către o societate comercială de profil piscicol, iar în cauză a fost întocmit dosar penal. La data de 30 mai, în localitatea Dunăvațu de Jos, județul Tulcea, polițiștii au depistat doi bărbați, în timp ce transportau cu un autoturism 93 de kg de pește proaspăt din specia somn, pe care au capturat-o folosindu-se de o ambarcațiune. Peștele a fost confiscat, iar autoturismul și ambarcațiunea cu motor au fost ridicate în vederea confiscării.

Cu ocazia verificărilor ulterioare, polițiștii au constatat că autoturismul nu este înmatriculat în România și există semnalări cu privire la acesta, pentru restituirea lui proprietarului de drept din Norvegia.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de OUG 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, precum și de „punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” și „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România”.12
Pagina a fost generata in 0.1843 secunde