Somon fără... somon. Cum sunt păcăliți clienții, la Mega Image?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Somon fără... somon. Cum sunt păcăliți clienții, la Mega Image?

Social 05 Iunie 2018 / 14:01 4157 accesări

Mâncăm de toate, vrem de toate, piața inundă cu fel și fel de produse. Totul e să avem bani, auzim tot mai des. Problema este că piața din România parcă devine, așa cum s-a tot spus, groapa de gunoi a multora. Dovada? E chiar în magazine, în văzul tuturor. Totul este să fim atenți și să citim etichetele. Comisarul șef adjunct al Protecției Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu, scoate la vedere o asemenea gravă problemă. Suntem mințiți cu nerușinare, plătim produse care, de fapt, nu sunt acele produse.

"Somon fără somon!!!!Somon - 85% hering", au constatat comisarii Protecției Consumatorilor Constanța, la o acțiune de control, desfășurată la patru magazine Mega Image.

Au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 90.000 pentru practici comerciale înșelătoare, nerespectare condiții depozitare și prețuri diferite la casă față de raft!

"De asemenea, pentru lipsa autorizației sanitar veterinare s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii pentru zonele de procesare a mâncărurilor și preparatelor (inclusiv patiserie), până la obținerea autorizațiilor", a declarat comisarul șef adjunct al Protecției Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.

"Consumatorii trebuie să parcurgă cu mare atenție eticheta. Informațiile pe care le dețin de la acțiunea de control desfășurată de colegii noștri de la București, în urma sesizării și rugăminții noastre, este că produsul respectiv provine din produs congelat, lăsat la dezghețare în cuve mari în apă, moment în care acesta absoarbe o mare cantitate de apă, iar deasupra acestuia este vărsat potentiatorul de gust de somon, care are culoarea depistată în ambalajele din imagini", a adăugat oficialul CJPC Constanța.

Horia Constantinescu nu și-a pierdut simțul umorului nici la această descoperire și adresează, prin intermediul mass-media, următoarea întrebare : "Chiar dacă pe eticheta produsului apare salmon, care ar putea fi numele mărcii, pe eticheta magazinului apare foarte clar somon și, recitind eticheta, observăm că somonul pus în pungă, nu știu dacă viu sau infiletat, se transformă în hering, sau invers, heringul pus în pungă și ținut la o anumită temperatură devine somon frumos colorat. Întrebarea mea este dacă producătorii pot face ca lucrurile să conveargă până la a înota, și, dacă luăm hering pus în pungă cu potențiator de somon și aruncat în apă, acesta să devină un somon viu și norvegian de captură?"12
Pagina a fost generata in 1.2541 secunde