„Son of Saul”, cel mai bun film străin la Critics' Choice Awards

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Son of Saul”, cel mai bun film străin la Critics' Choice Awards

Cultură 18 Ianuarie 2016 / 17:43 504 accesări
Actorul român Levente Molnar

Actorul român Levente Molnar

Lungmetrajul de debut al lui Laszlo Nemes, cu actorul român Levente Molnar în distribuţie, a fost desemnat cel mai bun film străin la cea de-a 21-a ediţie a galei Critics' Choice Awards, care s-a desfășurat, duminică, la Los Angeles. Evenimentul a avut loc în aeroportul Santa Monica din Los Angeles, fiind prezentat de actorul T.J. Miller, protagonist al sitcomului „Sillicon Valley”, produs şi difuzat de HBO

Premiile Critics' Choice sunt adeseori considerate un indicator în privinţa viitorilor câştigători la Oscar. Însă, anul trecut, doar opt dintre cei 19 laureaţi de la gala Critics' Choice au câştigat şi Oscarul.

Pe 14 ianuarie, „Son of Saul”, recent distins cu un Glob de Aur, a fost nominalizat la ediţia din 2016 a premiilor Oscar, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”.

„SPOTLIGHT”, CEL MAI BUN FILM AL ANULUI Marii câștigători ai Critics' Choice Awards 2016 au fost filmul „Spotlight” şi actorii Leonardo DiCaprio şi Brie Larson. Astfel, lungmetrajul „Spotlight”, de Tom McCarthy, a fost desemnat cel mai bun film al anului şi s-a impus și la categoriile „cel mai bun scenariu original” şi „cea mai bună distribuţie”.

Leonardo DiCaprio a fost desemnat cel mai bun actor pentru rolul interpretat în „The Revenant”, iar Brie Larson a fost desemnată „cea mai bună actriţă”, pentru rolul interpretat în drama „Room”.

„MAD MAX: FURY ROAD”, CEL MAI PREMIAT: NOUĂ TROFEE În rolurile secundare s-au remarcat actorii Sylvester Stallone şi Alicia Vikander, pentru prestațiile din „Creed”, respectiv „The Danish Girl”. Lungmetrajul „Mad Max: Fury Road / Mad Max: Drumul Furiei” a câştigat cele mai multe premii - nouă. S-a impus la categoriile „cel mai bun regizor” (George Miller), „cel mai bun montaj”, „cea mai bună regie artistică”, „cele mai bune costume”, „cele mai bune coafuri şi machiaje” şi „cele mai bune efecte vizuale”, „cel mai bun film de acţiune”, „cel mai bun actor într-un film de acţiune” (Tom Hardy) şi „cea mai bună actriţă într-un film de acţiune” (Charlize Theron).

Filmul „The Big Short” a fost desemnat „cea mai bună comedie”, având totodată „cel mai bun scenariu adaptat” şi „cel mai bun actor într-o comedie” (Christian Bale).

„Inside Out” s-a impus la categoria „cel mai bun film de animaţie”, iar filmul „Amy”, dedicat regretatei cântăreţe Amy Winehouse, a fost desemnat „cel mai bun documentar”.

În ceea ce privește producţiile de televiziune, „Mr. Robot” a fost numit „cel mai bun serial dramatic”, iar „Master of None” a fost numit „cel mai bun serial de comedie”.

Jeffrey Tambor („Transparent”) şi Rachel Bloom („Crazy Ex-Girlfriend”) au fost desemnați cel mai bun actor / actriță dintr-un serial de comedie şi cea mai bună actriţă dintr-un serial de comedie. În categoria serialelor dramatice, cei mai buni actori au fost numiți Carrie Coon („The Leftovers”), respectiv Rami Malek („Mr. Robot”). De asemenea, actriţa Amy Schumer a primit un trofeu special - Critics' Choice MVP Award -, acordat pentru prestaţiile din „Inside Amy Schumer” şi „Trainwreck”.

Anul acesta, premiile Critics' Choice au fost desemnate, pentru prima dată, prin voturile combinate ale membrilor Broadcast Film Critics Association - cea mai mare organizaţie a criticilor de film din Statele Unite ale Americii şi Canada - şi Broadcast Television Journalist Association.

Citește și:

OSCAR 2016 - Lista completă a nominalizărilor

„Son of Saul”, nominalizat la Oscar

Un Glob de Aur pentru „Son of Saul”

Gala premiilor Oscar, transmisă în direct și în România12
Pagina a fost generata in 0.2462 secunde