Sophia, primul robot cu cetățenie din lume, a purtat în premieră machiaj!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sophia, primul robot cu cetățenie din lume, a purtat în premieră machiaj!

Tehnologie 14 Mai 2018 / 13:08 829 accesări

Sophia, primul robot din istorie care a primit cetățenia unui stat, a purtat în premieră make-up marca AVON, în cadrul evenimentului Brand Minds care a avut loc pe 11 mai, la București. Sophia a fost invitatul special al conferinței dedicate anul acesta chiar inteligenței artificiale.
Roxana Minea, make-up artist AVON, a utilizat mai multe produse de înfrumusețare pentru robotul prezent pentru prima oară în România, devenind astfel și primul make-up artist român care se poate lăuda cu o sesiune de machiaj pentru inteligență artificială. Ședința inedită de make-up a fost difuzată live pe pagina de Facebook AVON Space, unde Roxana Minea a dat detalii despre produsele folosite într-un dialog cu vedeta online Oana Tache. Puteți urmări întreaga ședință de machiaj a Sophiei accesând acest link.
Sophia este primul robot din istorie care a primit cetățenia unui stat, devenind, în luna octombrie 2017, cetățean al Arabiei Saudite, în cadrul unui târg de investiții în tehnologie. Robotul construit în Hong Kong, de către compania Hanson Robotics, poate simula o gamă completă de expresii faciale, poate urmări și recunoaște chipurile, ne poate privi în ochi și este capabil să poarte discuții naturale cu oamenii. Prima sa apariție publică a avut loc în martie 2016 și, de atunci, s-a transformat într-o adevărată vedetă.
Conferința Brand Minds, un eveniment în cadrul căruia au vorbit câțiva dintre cei mai mari influenceri din lume, a abordat subiecte de actualitate, precum inteligența artificială, inteligența emoțională sau rolul neuroștiinței în vânzări și publicitate. Alături de Sophia au mai urcat pe scenă Shed Simove, antreprenorul Seth Godin, autorul inteligenței emoționale Daniel Goleman, antropologul american Helen Fisher și formatorul de leadership Robin Sharma.12