Soprana Armine Khachatryan cântă la Colegiul „Regina Maria“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Soprana Armine Khachatryan cântă la Colegiul „Regina Maria“
Cultură 05 Octombrie 2016 / 17:07 332 accesări 0 comentarii

Soprana Armine Khachatryan din Armenia, acompaniată la pian de Silvia Ţigmeanu, va susține un recital cu intrare liberă, sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 18.30, în sala „Sergiu Celibidache” a Colegiului Național de Arte „Regina Maria”. În programul recitalului vor fi incluse creații semnate de: Puccini, Pergolesi, Handel, Mozart, Verdi, Rossini și compozitori armeni.

Armine Khachatryan s-a născut pe 15 aprilie 1986, în Armenia. A studiat la Școala de muzică Kzartumyan din Erevan (1993-2001), Școala de Canto din Erevan (2001-2004) și Școala de muzică camerală clasică (2007-2009), absolvind Conservatorul de Stat Komitas din Erevan și un masterat de muzică clasică la Conservatorul de Stat Komitas. În perioada 2005-2012 a fost solist vocal al corului Bisericii Apostolice Armene „Sfântul Ioan Botezătorul” din Erevan.

Din 2012 până în prezent este solist vocal al Corului Zvartnotz al Bisericii Apostolice Armene „Sfânta Maria” din Constanța, cor pe care îl și acompaniază la pian. De când se află în România împreună cu soțul său, preotul Oshakan Khachatryan, a susținut recitaluri în cadrul unor evenimente organizate de Uniunea Armenilor din România, sucursala Constanța, Parohia Bisericii Constanța, evenimente derulate sub patronajul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România.

Citește și:

Ziua Armeniei, sărbătorită printr-o incursiune simbolică pe muntele AraratPagina a fost generata in 0.1453 secunde