Sorana Cîrstea a ratat calificarea în finala turneului de la Miami

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sorana Cîrstea a ratat calificarea în finala turneului de la Miami

Sport 01 Aprilie 2023 / 10:01 1021 accesări
Foto: facebook, Sorana Cirstea

Foto: facebook, Sorana Cirstea

Sorana Cîrstea a fost învinsă de cehoaica Petra Kvitova, cu 7-5, 6-4, vineri, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari.

Sorana Cîrstea (32 ani, 74 WTA) s-a înclinat după o oră şi 41 de minute în a doua semifinală la un turneu WTA 1.000. În urmă cu zece ani (2013), românca ajungea în finala turneului de la Toronto, în care pierdea în faţa Serenei Williams.

Sfertfinalistă la Indian Wells, Cîrstea nu pierduse niciun set la Miami Open până acum, eliminându-le pe rând pe Fernanda Contreras Gomez (Mexic), Caroline Garcia (Franţa, numărul patru mondial), Karolina Muchova (Cehia), Marketa Vondrousova (Cehia) şi Arina Sabalenka (Belarus, numărul doi mondial).

Cîrstea s-a ales cu un cec de 352.635 de dolari şi 390 de puncte WTA.

După aceste rezultate foarte bune, Cîrstea va înregistra un salt impresionant în ierarhia mondială de simplu: va urca 33 de locuri, până pe 41.

În finală, Petra Kvitova o va înfrunta pe kazaha Elena Rîbakina, care a cucerit titlul la Indian Wells şi are şansa de a realiza Sunshine Double.Ştiri recomandate

12