Sorin Blejnar rămâne în arest

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sorin Blejnar rămâne în arest

Justiție 14 Noiembrie 2016 / 14:01 481 accesări

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins, luni după amiază, contestaţia făcută de fostul şef al ANAF, ca urmare a plasării în arest preventiv pentru 30 de zile în dosarul de trafic de influenţă.

"Constestația a fost respinsă ca nefondată. Sentința este definitivă", a declarat Cristina Georgescu, purtător de cuvânt al Curții de Apel Ploiești.

Fostul șef al ANAF a fost adus din arestul Poliției Prahova, care se află la Câmpina, la 9.45.

Tribunalul Prahova a decis, marţi, 8 noiembrie, arestarea preventivă a fostului preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, în dosarul în care acesta este acuzat că, în calitate de şef al instituţiei, ar fi primit peste 13 milioane de lei, alături de alte persoane, pentru exercitarea influenţei asupra unor subalterni.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Sorin Blejnar că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF. Banii respectivi urmau să-i fie remiși lui Blejnar în schimbul exercitării influenţei asupra unor subalterni, pentru ca aceștia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.

"În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, postat pe site-ul instituţiei.

Fostul şef ANAF a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat, alături de soţii Radu şi Diana Nemeş, de complicitate la evaziune fiscală cu produse petroliere şi constituirea unui grup infracţional organizat.12
Pagina a fost generata in 0.1761 secunde