Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcția de premier al României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru funcția de premier al României

Politică 28 Decembrie 2016 / 17:55 5125 accesări

În urma ședinței Comitetului Executiv Național care a avut loc miercuri, social-democrații au decis să propună pe Sorin Grindeanu pentru a fi numit de președintele Klaus Iohannis în funcția de premier al României.

Reamintim că, inițial, coaliția majoritară din Parlamentul României formată din PSD și ALDE au propus-o pe Sevil Shhaideh pentru a fi numită de Iohannis în funcția de prim-ministru. Președintele României a refuzat propunerea fără a da explicații cu privire la decizia sa.

CINE ESTE SORIN GRINDEANU

Sorin Grindeanu este o mai veche cunoștință a românilor, fiind ministru al Comunicațiilor timp de un an în guvernul Ponta în perioada decembrie 2014 - noiembrie 2015. Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia informatică. În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul: Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie. În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara. Este membru PDSR din noiembrie 1996, a deţinut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret, iar în decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş. În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara. Noua propunere de premier a fost deputat din 2012 până la sfârșitul lunii iunie 2016, când a devenit președinte al CJ Timișoara. Grindeanu a activat în cadrul Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

„ȘEVIL SHHAIDEH A FOST AMENINȚATĂ CU MOARTEA”

În cadrul unei conferințe de presă avută după Comitetul Executiv Național, președintele PSD a explicatcă înainte de Sorin Grindeanu au mai fost discutate alte două propuneri. Una a fost chiar Liviu Dragnea, însă din cauza legii nu poate fi numit, a doua a fost Sevil Shhaideh, propunerea inițială respinsă de Iohannis, care însă a refuzat motivând că familia sa a fost amenințată în ultimele zile cu moartea.

„Varianta cu Sevil Shhaideh eu asta am avut în minte până azi-noapte, până când mi-a spus, că exact după anunțul președintelui de ieri, a început să primească multe amenințări cu moartea. Și ea, și soțul ei. Le e frică să iasă din casă, un cetățean român, un foarte bun român. Mi-a spus că nu mai poate merge înainte în acest război pe care nu îl mai poate duce. Tot ce a apărut în presă sunt numai invenții. Faptul că demnitatea unui om a fost călcată în pcioare, iar siguranța unei familii a fost pusă în pericol. Cei care au declanșat această campanie vor plăti”, a spus Liviu Dragnea în timpul conferinței de presă.

Taguri articol


12