Sorin Grindeanu: Va fi adoptată strategia de descentralizare în şedinţă de guvern

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sorin Grindeanu: Va fi adoptată strategia de descentralizare în şedinţă de guvern

07 Aprilie 2017 / 17:47 366 accesări

Premierul României, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la Timișoara, că săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, va fi adoptată strategia de descentralizare,ceea ce va însemna “forță mai mare către autoritățile locale, dar totodată și responsabilitate mai mare”.

Întrebat de jurnaliști când va fi adoptată noua strategie de descentralizare, Sorin Grindeanu a afirmat, vineri, la sediul Consiliului Județean Timiș, că acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare.

“A fost trimisă spre avizare hotărârea de guvern, cu anexe. Strategia de descentralizare e pasul premergător descentralizării, pentru că asta ne-a spus Comisia Europeană că avem nevoie și asta lipsea până acum. Această strategie pentru descentralizare a plecat de la Ministerul Dezvoltării, este pe circuit la avizare. Am făcut un apel inclusiv ieri (n.r. joi), la întâlnirea pe care am avut-o la Sinaia cu miniștrii, ca până miercuri, la ședința de guvern, cu toate observațiile și studiată foarte bine, să fie adoptată miercuri această strategie de descentralizare”, a afirmat premierul Grindeanu.

Întrebat ce schimbări se vor produce după descentralizare, Sorin Grindeanu a declarat că autoritățile publice locale vor avea “forță mai mare, dar și responsabilitate mai mare”.

“Descentralizarea înseamnă forță mai mare către autoritățile locale, dar totodată și responsabilitate mai mare. Lucrurile nu trebuie privite doar dintr-un anumit punct de vedere, ci trebuie din ambele, astfel încât și responsabilitatea pe care autoritățile publice locale în momentul în care preiau din responsabilitățile centrale să fie pe măsură și să-și dea concursul în acest proces. Pentru că altfel nu rezolvăm nimic, se dau niște lucruri, se transferă niște instituții, niște responsabilități, iar cei care trebuie să le preia nu știu ce să facă. Tot acest proces trebuie să fie de ambele părți. Săptămâna viitoare, Guvernul va face un prim pas. S-a vorbit după Revoluție, de către toate guvernele, despre descentralizare, prea puțin s-a făcut. Săptămâna viitoare e un prim pas, acea verigă de început pe care ne-a cerut-o Comisia Europeană, o strategie pe descentralizare care va trebui să fie adoptată în Guvern. E un prim pas”, a adăugat premierul.

Sorin Grindeanu a participat, vineri, la Timișoara, la o ceremonie organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea Consiliului Județean Timiș, instituție pe care a condus-o timp de șase luni, înainte de a fi desemnat premier.12
Pagina a fost generata in 0.2046 secunde