Sorin Oprescu rămâne în spatele gratiilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acuzat de luare de mită Sorin Oprescu rămâne în spatele gratiilor
Eveniment 26 Septembrie 2015 / 21:52 192 accesări 0 comentarii

Sorin Oprescu nu a reușit să-i convingă pe magistrații Tribunalului București să îl scoată din spatele gratiilor. Aceștia au hotărât vineri ca Oprescu să fie cercetat în continuare în stare de arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Instanța a respins cererea lui de a fi pus sub control judiciar sau trimis în arest la domiciliu. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel București. Avocatul Alexandru Chiciu a declarat că, pentru genul de fapte de care este acuzat Oprescu, măsura arestului preventiv este una severă, care ar trebui aplicată doar în cauzele care vizează fapte de violenţă. Potrivit stiripesurse.ro, Oprescu ar fi cerut în timpul ședinței de joi să fie eliberat, în condițiile în care starea sa de sănătate este una precară.

VERIFICĂRI ÎN AREST Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat joi că, având în vedere solicitarea lui Sorin Oprescu de a fi transferat la un spital privat pentru tratament, a dispus efectuarea unei anchete. Potrivit lui Victor Ciorbea, "în foarte scurt timp", la arestul Poliției Capitalei se vor deplasa doi reprezentanţi ai Avocatului Poporului, un medic şi un membru al unei organizaţii non-guvernamentale, care este specializat în asemenea avize. "Se va discuta cu domnul Oprescu să vedem care este situaţia şi se va face o primă apreciere şi de către medicul care va face parte din această echipă. De asemenea, se va discuta cu reprezentanții conducerii arestului preventiv şi se vor face, fără îndoială, şi verificări în cadrul arestului preventiv", a spus Victor Ciorbea.

ACUZAȚII GRAVE Amintim că Sorin Oprescu a fost arestat preventiv, la cererea DNA, sub învinuirea că ar fi primit o mită de 25.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, "în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înființat în administrația locală a municipiului București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului erau nevoiți să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului municipiului București", spun procurorii DNA într-un comunicat de presă.

SORIN OPRESCU TREBUIE DUS LA SPITAL În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri, echipa de inspectori a Avocatului Poporului a prezentat concluziile trase în urma verificărilor realizate: "Am avut acces la fișa medicală a lui Sorin Oprescu, am stat de vorbă cu el. Acesta trebuia analizat medical, iar asta nu s-a întâmplat. El trebuia dus la Cardiologie și trebuie internat. Când a fost dus la Spitalul „Sf. Ioan“, Oprescu a fost consultat în prezența escortei. E o încălcare a dreptului la intimitate. Regimul alimentar nu e adecvat”.

Sugestii -http://www.telegrafonline.ro/1443128400/articol/309215/avocatul_poporului_ancheta_in_cazul_oprescu.html

http://www.telegrafonline.ro/1442610000/articol/search/308818/sorin_oprescu_din_nou_la_dna.html

http://www.telegrafonline.ro/1441918800/articol/search/308214/sorin_oprescu_acuzat_ca_a_cerut_cotaparte_din_mita.html

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2137 secunde