SOS! Soluția Centrului de Transfuzii Constanța pentru a atrage donatori!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu ignorați acest mesaj! SOS! Soluția Centrului de Transfuzii Constanța pentru a atrage donatori!
Sănătate 15 Martie 2017 / 18:01 6147 accesări 3 comentarii

Campania de atragere a donatorilor de sânge la Constanța continuă! Alături de colectele mobile de sânge din județ, care vin în întâmpinarea potențialilor donatori care nu pot ajunge la sediul din Constanța, conducerea Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) a decis ca, din când în când, să deschidă unitatea pentru donatori și în zilele de sâmbătă. Și asta pentru că nevoia de sânge este tot mai mare, iar numărul donatorilor nu acoperă necesarul, mai ales pentru unele grupe de sânge. Un nou apel al CRTS Constanța este făcut în aceste zile. ”Rugăm persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă, 18 martie, în intervalul 9.00 - 13.30, la sediul din CRTS din Constanța, de lângă Ambulatoriul de Specialitate nr. 1 (fosta policlinică nr. 1) de lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”. Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile”, a declarat directorul CRTS Constanța, dr. Geandan Memet, citat într-un comunicat al centrului. Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament. CRTS Constanța asigură că dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în weekend-uri. ”Fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge”, se mai arată în documentul citat.

3 comentarii

Eu 08:23:33 / 16 Martie 2017
Propun

De ce nu vorbiti cu unitatile militare??...pt ca militari au analizele la zi si sunt perfect apti sa doneze fara probleme.....sa se faca caravana mobila prin care sa se ia sange la unitati....cu acordul comandantului fiecarei unitati cine doreste sa doneze....nu cred ca ar fii nimeni impotriva.

Florin 08:36:47 / 16 Martie 2017
Daca lucrurile s-ar misca mai repede

Am donat sange de cateva ori, dar de fiecare data pierzi cel putin o ora, daca ai noroc, doar pana iti vine randul sa donezi. Daca ar fi mai multe scaune ( unde se recolteaza, nu in sala de asteptare ) m-as duce cu drag, dar cand stiu ca pierd timpul aiurea ma lipsesc. Am fost si la prima ora ( nici macar nu se incepuse programul ) si deja erau 12 persoane inaintea mea; nu imi permit sa stau sa astept atata timp.

Anonim 11:00:05 / 17 Noiembrie 2017
D

Astăzi am așteptat mai mult de 2 ore

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2011 secunde