SOS! Tigrul de Sumatra își pierde casa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SOS! Tigrul de Sumatra își pierde casa
Ştiință 06 Decembrie 2017 / 15:17 920 accesări 0 comentarii

Defrișările asociate cu răspândirea plantațiilor de ulei de palmier pot provoca extincția tigrului de Sumatra, specie aflată deja în pericol de dispariție, au avertizat marți cercetătorii, citați de AFP.

Marele carnivor a dispărut din insulele indoneziene vecine Java și Bali, iar șansele sale de supraviețuire în Sumatra depind de conservarea habitatului său, potrivit unui studiu publicat în revista Nature Communications.

Acest habitat s-a diminuat cu 17% între 2000 și 2012, iar populația de tigrii de Sumatra a scăzut de la aproximativ 742 de adulți la 618 în aceeași perioadă, conform cercetătorilor.

Între 1990 și 2010, Sumatra a pierdut 40% din pădurea principală. Ca urmare, exemplarele din această specie de tigru au fost constrânse să trăiască în porțiuni izolate de pădure.

Există doar două habitate suficient de mari pentru a găzdui mai mult de 30 de femei de vârstă fertilă, un număr considerat de experți drept pragul la care o populație este viabilă pe termen lung.

Braconajul, alimentat de cererea pieței din China de diverse fragmente ale acestui animal cărora li s-au atribuit puteri tămăduitoare, potrivit cărora ar stimula vitalitatea și virilitatea, contribuie, de asemenea, la declinul populației acestei specii.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2749 secunde