Spania va susține barurile și restaurantele prin reducerea chiriilor până la 50 la sută

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Spania va susține barurile și restaurantele prin reducerea chiriilor până la 50 la sută

Externe 23 Decembrie 2020 / 16:50 1144 accesări
Valencia (centru), foto: usplash.com

Valencia (centru), foto: usplash.com

Guvernul spaniol a anunțat marți seara că va folosi fondurile europene pentru susținerea afacerilor afectate de COVID 19 prin realizarea unor parteneriate publice – private. Aprobările speciale vor trebui obținute doar pentru proiecetele mari din industrie.

Astfel guvernul a cerut proprietarilor de imobile să reducă cu până la 50 la sută chiriile în localurile unde își desfășoară activitatea barurile și restaurantele. Este una dintre cele mai afectate industrii, fiind cunoscut faptul că Spania are cea mai mare densitate de baruri și restaurante din Europa, peste 85 000 de mii de astfel de unități fiind nevoite să închidă activitatea în ultima perioadă.
Este una dintre primele măsuri concrete luate în regim de urgent de către un guvern European.

Calculele guvernului arată că o astfel de măsură de susținere a micilor afaceri și menținere a consumului va aduce în piață lichidități de aproximativ 2,6 miliarde de euro.

Proprietarii care vor reduce chiriile conform noii ordonanțe vor fi susținuți prin scutiri de taxe, parteneriate de finanțare cu statul spaniol și alte facilitați fiscale sau financiare.

Taguri articol


12