Spaniolii cer schimbarea echipamentului din motive politice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Pentru turneul final din Rusia

Spaniolii cer schimbarea echipamentului din motive politice

Sport 08 Noiembrie 2017 / 12:41 477 accesări
Noile echipamente au stârnit un val de nemulţumiri în Peninsula Iberică

Noile echipamente au stârnit un val de nemulţumiri în Peninsula Iberică

Formaţiile calificate la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal 2018, sponsorizate de Adidas, şi-au prezentat echipamentele pe care le vor purta la competiţia din Rusia. Conform ESPN, modelul ales pentru reprezentativa Spaniei a dat naştere la nemulţumiri în Peninsula Iberică, modelul retro fiind unul care nu este pe placul spaniolilor.

Pe tricou apare culoarea albastră, alături de galben şi roşu, culoare ce se regăsea pe drapel în perioada în care Spania era Republică şi nu Regat. A Doua Republică Spaniolă a fost constituită în 1931, după fuga Regelui Alfonso al XIII-lea. În 1939, Spania a intrat sub dictatura lui Francisco Franco, în urma Războiului Civil început în 1936. După moartea lui Franco, la 20 noiembrie 1975, Juan Carlos a devenit Regele Spaniei şi a optat pentru democraţie. Spaniolii vor ca Adidas să regândească echipamentul naţionalei pentru turneul final din Rusia, având în vedere şi situaţia politică tensionată din Catalonia.

„Am vrut să aducem înapoi modelele legendare, care au făcut istorie. Am dorit ceva care să fie uşor de identificat, dar să conţină în acelaşi timp tehnologiile şi inovaţiile din zilele noastre”, a fost explicaţia lui Juergen Rank, director de design al Adidas. Firma de echipament sportiv susţine că tricoul ales nu are niciun fel de mesaj politic şi a fost inspirat din cele purtate la CM din 1994, din SUA.

Spania a devenit campioană mondială în 2010, în Africa de Sud, iar în 1964, 2008 şi 2012 a câştigat titlul european.12
Pagina a fost generata in 0.1963 secunde