Spartul semințelor în parc i-a costat sute de lei! Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliția Locală a împărțit amenzi Spartul semințelor în parc i-a costat sute de lei! Vezi de ce!
Administrație 16 Aprilie 2018 / 17:59 639 accesări 1 comentariu

Polițiștii locali acționează atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru combaterea încălcării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice precum și a menținerii curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța. Astfel, la data de 15 aprilie, în intervalul orar 6.00 - 22.00, lucrătorii instituției au verificat zona cuprinsă în perimetrul dintre Bulevardul Aurel Vlaicu, Theordor Burada, Strada Cibinului, Aleea Umanității, Strada Făt Frumos, Strada Dezrobirii, Bulevardul Tomis, Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul I.C Brătianu, Strada Baba Novac, Strada I.L Caragiale, dar și în Zona Peninsulară precum și în parcurile constănțene. Pe parcursul activității au fost aplicate în domeniul ordinii și liniștii publice 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.300 de lei. Dintre acestea, patru sancțiuni a câte 400 de lei au fost aplicate pentru depozitarea pe domeniul public a mărfurilor, ambalaje, materiale (str. I.L. Caragiale intersecție cu str. Th. Burada). Alte patru sancțiuni cuprinse între 200 și 400 de lei au fost aplicate pentru aruncarea de hârtii, coji de semințe sau resturi de țigări în Parcul Tăbăcăriei. Tot în același parc a fost sancționată o persoană pentru oprirea, staționarea vehiculelor pe spațiile verzi. De asemenea, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în parcul Tăbăcărie pentru respectarea normelor legale privind circulația, oprirea, staționarea vehiculelor pe spațiile verzi sau cu această destinație, casete florale, aleile din parc, spațiile de joacă pentru copii. Pentru nerespectarea acestor dispoziții legale în care sunt interzise atfel de fapte au fost aplicate 4 amenzi contravenționale în valoare totală de 1.200 de lei. Alte sancțiuni au fost aplicate, în alte zone, pentru aruncarea de hârtii, coji de semințe, resturi de țigări, consumul de bãuturi alcoolice pe domeniul public.

CURĂȚENIE CU FORȚA!

De asemenea, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului și disciplinei în construcții au acționat pe toată raza municipiului Constanța (inclusiv Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță) pentru identificarea problemelor ce țin de colectarea și ridicarea gunoaielor depozitate necorespunzător, refacerea gardurilor și a firmelor luminoase, eliminarea de graffiti, înlocuirea geamurilor și a vitrinelor deteriorate, curățarea, igienizarea și zugrăvirea fațadelor și a zidurilor, curățarea terenurilor de frunze și crengi, precum și a coșurilor de fum, întreținerea, toaletarea și salubrizarea peluzelor/spațiilor verzi și a zonelor cu flori. Concret, a fost verificată starea de curățenie atât în incinta cât și în exteriorul pieței Tomis 3, precum și locurile de depozitare ale deșeurilor menajere și reciclabile. Au fost idetificate depozite de resturi vegetale și menajere în Stațiunea Mamaia și în acest sens au fost întreprinse măsurile necesare în vederea igienizării zonei. A fost elaborată documentația pentru majorarea impozitului a 6 terenuri de pe raza municipiului Constanța. Nu în ultimul rând, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru neasigurarea unei permanente stări de curățenie, fațade neîngrijite, garduri neîngrijite, staționarea pe spațiul verde, aruncarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate, desfășurarea activităților de vulcanizare pe domeniul public. „Menționăm că, activitățile vor continua, iar pe această cale solicităm constănțenilor să respecte normele legale în vigoare în ceea ce privește menținerea curățeniei în orașul nostru pentru a nu se ajunge în situații similare celor expuse anterior”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

Taguri articol
Loading...
loading...

1 comentariu

unu 10:41:50 / 18 Aprilie 2018
nu e total adevarat

politia locala NU actioneaza la toate sesizarile.... le dai mura in gura, problema ,adresa si nu rezolva nimic, nici nu se deplaseaza.... pe strada avram iancu 57 , s a construit un bloc fara autorizatie de constructie, langa ,se construieste altul, gunoaie la greu in zona, vede cineva?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2349 secunde