Spațiile verzi din Constanța, tratate împotriva bolilor și dăunătorilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Spațiile verzi din Constanța, tratate împotriva bolilor și dăunătorilor
Administrație 20 Martie 2017 / 14:07 1262 accesări 1 comentariu
Spațiile verzi din Constanța, tratate împotriva bolilor și dăunătorilor

Spațiile verzi din Constanța, tratate împotriva bolilor și dăunătorilor

Condițiile meteo din ultima perioadă, ploile și umezeala favorizează dezvoltarea dăunătorilor și bolilor care atacă plantele. De aceea, autoritățile au început acțiunile de tratare a spațiilor verzi din toate zonele Constanței, ce se desfășoară în perioada 20 - 31 martie. În această perioadă, se va stropi cu pesticide în toate parcurile și scuarurile din municipiu, precum și în zona promenadelor. În 20 martie sunt programate acțiuni în zonele bulevardul 1 Mai - Abator și Faleză Sud - Poarta 6. În 21 martie se acționează în cartierele Km 4-5, Km 5, CET și Viile Noi. De asemenea, în 22 martie au loc acțiuni de tratare fitosanitară a spațiilor verzi din zonele ICIL, Casa de Cultură, Trocadero și Dacia, iar în 23 martie se acționează în cartierele Tomis I, Tomis II și Tomis III. În 24 martie se lucrează în cartierul Faleză Nord și în Peninsulă, iar în 27 martie se acționează în cartierele Inel I, Inel II și I.C. Brătianu. În 28 și 29 martie se va stropi cu pesticide în stațiunea Mamaia, iar în 30 și 31 martie vor fi tratate plantele din cartierul Tomis Nord.

CE PRESUPUN TRATAMENTELE FITOSANITARE

Reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că tratamentele fitosanitare se realizează prin acțiuni de dispersare a pesticidelor pentru combaterea dăunătorilor și bolilor plantelor. Substanțele folosite au o eficacitate mare, dețin un spectru larg de acțiune împotriva dăunătorilor, însă au o toxicitate redusă pentru arbori, arbuști, oameni și animale. „Aceste substanțe sunt cuprinse în Registrul Național al Produselor Biocide pentru igiena publică și sunt avizate de Ministerul Sănătății”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța, care a precizat că acțiunile de tratare a plantelor se vor desfășura etapizat, în toată perioada sezonului estival 2017. „Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare a imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform HCLM Constanta nr. 164/2014 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1)”, mai transmit reprezentanții autorităților locale.

Citește și:

Primăria Constanța declară război dăunătorilor!

1 comentariu

Constanteanul 08:52:10 / 21 Martie 2017
copaci sufocati de iedera

Este bine ca aplica tratamente chimice dar foarte multi copaci sunt sufocati de iedera. De ce nu se face toaletarea lor? Ma uit la paznicii din parcul Tabacarie care ard gazul de pomana toata ziua. Daca ar toaleta doi - trei copaci pe zi, probabil ca ar salva enorm de multi copaci dintre care unii destul de rari ca jnepenii care se afla langa restaurantul La Cetate.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2019 secunde