Spectacol pugilistic la gala de box „Moș Crăciun“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Spectacol pugilistic la gala de box „Moș Crăciun“

Sport 21 Decembrie 2017 / 19:10 2120 accesări

Asociația Județeană de Box Constanța a organizat miercuri după-amiază, în sala de box a Complexului Sportiv „Tomis” din strada Flămânda, o gală de box de sfârșit de an, sub genericul „Gala Moș Crăciun”. Au participat boxeri de toate vârstele, de la cluburi din Constanța, Năvodari, Medgidia și Ovidiu, programul cuprinzând 12 meciuri de băieți și unul de fete. Arbitrajul a fost asigurat de constănțenii Marius Marga, Vasile Cobzaru, Adrian Tănase și Tudor Spînu, crainic a fost Constantin Tală, secretarul competiției a fost Marian Rusu, medic Minodor Popescu, iar supervizor al galei și principal organizator, prin SC Ring Capitol SRL, a fost arbitrul internațional Toma Matei, care le-a și oferit premii în bani sportivilor și antrenorilor prezenți.

Au fost invitate să asiste la gală și foste glorii ale boxului constănțean, cum ar fi Ionuț Gheorghe, Ion Cornianu, Aurel Mihai, Ion Dinu, Valentin Mihai, Gabriel Ciupercă sau George Agapșa, dar a fost prezent și Mircea Iacob, fost președinte la BC Mira Agigea. Iată și antrenorii boxerilor care au urcat în ring: Mihai Constantin, Marcelică Tudoriu (CS Farul Constanța), Ablalim Ferodin, Marcel Jipeanu (CS Năvodari), Nicu Aliman (CS Medgidia), Marian Gîndac (CSO Ovidiu).

„Sunt mulțumit, dar nu foarte mulțumit, de modul cum s-a desfășurat această gală. Valoarea sportivilor este cum este, dar sper ca în 2018 să găsim înțelegere la Primărie ca să ne finanțeze activitatea, ca să readucem tradiția boxului constănțean și, de ce nu, a boxului românesc. Din păcate, numărul de boxeri este în scădere, pentru că mulți dintre sportivii noștri au plecat la alte sporturi de contact, cum ar fi taekwondo, kick-box sau ju-jitsu. La aceste discipline sportive, câștigi trei meciuri și ieși campion mondial, pe când la arta pugilistică așa ceva este imposibil, ai nevoie de 14-15 meciuri. Să nu mai vorbesc despre faptul că boxul este și disciplină olimpică, spre deosebire de celelalte sporturi, care însă la acest moment au bani mai mulți decât federația noastră. Se știe ce situație avem din punct de vedere financiar și sper să ne revenim din pumn, cum se spune, în 2018. Sărbători Fericite tuturor și tot ce vă doriți!!”, a spus președintele Asociației Județene de Box, Toma Matei, care este și membru în Biroul Federal al Federației Române de Box.

Iată rezultatele înregistrate:

categoria 36 kg: Marian Șchiopu (CS Năvodari) bate la puncte pe Marian Ardeleanu (CS Medgidia)

46 kg: Erson Husein (CS Farul Constanța) b.p. Marius Bulgaru (CS Năvodari)

52 kg: Regep Tatar (CS Năvodari) b.p. Claudiu Petre (CS Farul)

54 kg: Florin Burcea (CS Năvodari) b.p. Alexandru Buleu (CS Farul)

60 kg: Costel Maria (CS Medgidia) b.p. Alexandru Moldoveanu (CS Năvodari)

60 kg: Antoniu Coman (CS Năvodari) b.p. Florin Oancea (CS Medgidia)

66 kg: Alin Grădinaru (CS Năvodari) b. abandon R2 Marian Anghelescu (CS Medgidia)

69 kg: Cornel Costea (CS Năvodari) b. inferioritate (RSC) R1 Alexandru Velescu (CS Medgidia)

69 kg: Justin Drăgan (CS Farul) b. ab. R1 Eduard Ganciu (CS Medgidia)

69 kg: Eduard Jipeanu (CS Năvodari) b. ab. R1 Petrică Goida (CSO Ovidiu)

81 kg: Gheorghe Andrei (CS Medgidia) b. inf. R2 Liviu Eftei (CS Medgidia)

Într-un alt meci de la categoria 81 kg, Andrei Drăgan (CS Farul) a boxat câte o repriză, alternativ, cu Alexandru Potoceanu și Asan Asan (ambii de la CS Năvodari), decizia fiind pentru pugilistul de la Farul. La feminin s-a disputat un singur meci, la categoria 52 kg, între Amalia Niță și Diana Brînză, ambele de la CS Năvodari, arbitrii-judecători dictând meci egal.12
Pagina a fost generata in 0.2565 secunde