Spion rus, infiltrat în serviciile secrete de contrainformații din Austria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Spion rus, infiltrat în serviciile secrete de contrainformații din Austria

Externe 11 Noiembrie 2018 / 16:17 436 accesări

Autoritățile austriece anchetează un agent de contrainformații care este suspectat că ar fi transmis Rusiei secrete de stat, relatează cotidianul Kronen Zeitung, acesta fiind al doilea caz de acest fel dezvăluit în ultimele zile, informează agenția Tass, informează Mediafax.

Potrivit cotidianului austriac, suspectul lucra pentru Oficiul de Protecție a Constituției și Antiterorism, agenția internă de informații din Austria. Agentul riscă până la 10 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Ancheta în acest caz, dezvăluită duminică de Kronen Zeitung, a fost inițiat în urmă cu un an. Ambasada Rusiei la Viena a refuzat să comenteze informațiile vehiculate de presă. Pe 9 noiembrie, autoritățile au anunțat că au reținut un colonel în retragere al armatei austriece care este suspectat că timp de peste două decenii ar fi furnizat informații serviciilor ruse de spionaj.

Karin Kneissl, ministrul de Externe de la Viena, a declarat sâmbătă că spionajul reprezintă o imixtiune inadmisibilă în treburile interne ale Austriei.

Pe de altă parte, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că: "În ultimul timp, omologii noștri occidentali au făcut o regulă din a nu folosi metodele tradiționale, ci diplomația megafonului. Ne acuză public și cer explicații publice în legătură cu o chestiune despre care nu știm nimic"12
Pagina a fost generata in 0.1871 secunde