Spionajul german a încălcat sistematic Constituţia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Spionajul german a încălcat sistematic Constituţia

Externe 02 Septembrie 2016 / 17:33 385 accesări

Bundesnachrichtendienst (BND) este acuzată într-un raport guvernamental al reprezentantului pentru protecţia datelor care a fost dezvăluit presei germane că a încălcat sistematic Constituţia, prin utilizarea datelor persoanele ale cetăţenilor germani, în lipsa unei baze legale, transmite Local.de, citat de news.ro. ”BND a colectat şi folosit sistematic date personale, în lipsa unei baze legale”, a susţinut în raport comisarul federal german pentru Protecţia Datelor, Andrea Vorhoff. Comisarul Vorhoff are obligaţia de a se asigura că agenţiile guvernamentale nu încalcă drepturile constituţionale ale cetăţenilor germani prin utilizarea datelor personale. Din această poziţie, comisarul a realizat un studiu despre modul în care agenţii BND monitorizează datele de telecomunicaţii.

Într-un raport de 60 de pagini, comisarul federal a atras atenţia că BND a încălcat, sistematic şi regulat, Constituţia statului german şi a catalogat acţiunile spionajului drept ilegale în cel puţin 30 de circumstanţe. De asemenea, Vorhoff a notat că monitorizarea comunicaţiilor unei singure persoane a dus la colectarea datelor personale a 15 cetăţeni germani care aveau contact cu suspectul. Potrivit legislaţiei germane, aceste baze de date trebuie să fie şterse imediat. Nu trebuie să mai fie folosite aceste date personale. Andrea Verhoff s-a plâns că în timpul investigaţiei, agenţii BND au încercat în repetate rânduri să-i blocheze accesul la documente. Comisarul federal susţine că agenţii spionajului german au încercat în special să-i blocheze accesul la aşa-numiţii ”selectori”, care identificau numerele de telefon şi adresele de e-mail folosite pentru operaţiunile de monitorizare. Listele ”selectorilor” sunt extrem de controversate, conform presei germane, care a susţinut anterior că BND a preluat aceste liste de la Agenţia Naţională de Securitate (NSA) din Statele Unite şi le-a aplicat în propriile baze de date, înainte de a verifica conţinutul acestora.

Politicienii de opoziţie au susţinut că acest raport confirmă poziţia în ceea ce priveşte activitatea ilegală a BND şi au acuzat Executivul de încercarea de a ascunde raportul comisarului pentru protecţia datelor.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2924 secunde