Spiridușii lui Moș Crăciun pregătesc luminile festive pentru Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Licitație pentru achiziționarea... spiritului Sărbătorilor de Iarnă

Spiridușii lui Moș Crăciun pregătesc luminile festive pentru Constanța

Administrație 07 Octombrie 2016 / 17:46 1222 accesări

Pentru a revitaliza spiritul Sărbătorilor de Iarnă la malul mării, este important ca municipiul Constanța să fie cât mai frumos luminat toată luna decembrie. De aceea, Primăria a lansat încă de pe acum o licitație publică pentru închirierea unor sisteme de iluminat festiv pentru perioada Sărbătorilor. Luminile ornamentale vor fi montate pe trei loturi distincte: străzile municipiului, zona peninsulară (de Revelion) și Parcul Tăbăcărie - Țara Piticilor (în perioada desfășurării „Festivalului Iernii”).

TREI LOTURI DISTINCTE

Potrivit anunțului de lanare a licitației, luminile din primul lot au o valoare estimativă de aproximativ 3,3 milioane de lei și cuprind străzile de legătură din zona centrală şi cartierele Peninsulă, Poarta 6, Km 4-5, Km 5, Viile Noi, Tomis Nord, Faleză Nord, Palazu Mare, zonele Compozitorilor și Baba Novac. Pentru al doilea lot, Primăria este dispusă să plătească aproape 200.000 de lei și acesta cuprinde doar zona peninsulară, unde vor avea loc evenimentele dedicate Revelionului 2017. Pentru al treilea lot, ce cuprinde zona Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, unde se va desfășura „Festivalul Iernii”, autoritățile locale sunt pregătite să cheltuiască puțin peste 400.000 lei. Conform anunțului de lansare a licitației, operatorii economici pot depune oferte pentru un singur lot sau pentru mai multe.

CÂT NE VOM BUCURA DE LUMINILE COLORATE

Indiferent de zona în care va asigura iluminatul festiv, agentul economic ce se va ocupa de lucrări va avea la dispoziție maximum 15 zile pentru montajul luminilor și tot atâtea zile pentru demontarea lor. Important este ca, la 1 decembrie, toate luminile decorative să fie aprinse. Sistemele de iluminat festiv vor funcționa până în 15 ianuarie. De asemenea, una dintre condițiile eliminatorii impuse de Primărie este ca sistemul de iluminat pentru fiecare lot să fie conceput de către un arhitect sau designer specializat. Data-limită până la care agenții economici pot depune ofertele este 25 octombrie. Cel târziu până în 15 noiembrie, trebuie semnat contractul cu câștigătorul sau câștigătorii licitației. Acest lucru se poate realiza dacă nu vor exista contestații din partea perdanților.

Citește și:

Festivalul Iernii 2016, după chipul și asemănarea constănțenilor

Cum s-ar putea desfășura Festivalul Iernii 2016Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1793 secunde