Spital al organizaţiei Medici fără Frontiere, bombardat de coaliţia saudită

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Spital al organizaţiei Medici fără Frontiere, bombardat de coaliţia saudită

Externe 27 Octombrie 2015 / 18:51 541 accesări

Un spital al organizaţiei umanitare Medici fără Frontiere (MSF) din Yemen a fost vizat de un raid aerian al forţelor coaliţiei saudite, fiind rănite mai multe persoane, la trei săptămâni de la bombardarea unui spital MSF în Afganistan. Directorul unui spital coordonat de organizaţia umanitară Medici fără Frontiere, localizat în nordul Yemenului, într-o zonă controlată de miliţiile Houthi, a anunţat marţi că instituţia medicală a fost bombardată de forţele coaliţiei saudite, în cursul nopţii de luni spre marţi, fiind rănite mai multe persoane în urma atacului. ”Raidurile aeriene au dus la distrugerea întregului spital, cu tot ce se afla înăuntru - instrumente şi aparate medicale -, şi la rănirea câtorva oameni”, a declarat Ali Mughli, directorul spitalului, citat de agenţia de presă yemenită Saba, coordonată de miliţiile Houthi, susţinute de Iran şi împotriva cărora luptă coaliţia saudită. Potrivit Saba, alte raiduri aeriene au lovit şcoli de fete din apropiere şi au distrus câteva case ale localnicilor.

O coaliţie coordonată de Arabia Saudită a intervenit în războiul civil din Yemen, în luna martie, în încercarea de a reinstala Guvernul yemenit, înlăturat de la putere de militanţii Houthi, dar numărul victimelor în rândurile civililor a crescut de atunci, ceea ce a alarmat ONU şi organizaţiile pentru drepturile omului. Pe data de 3 octombrie, un atac similar a avut loc în oraşul Kunduz din Afganistan. Atunci, un alt spital coordonat de organizaţia umanitară Medici fără Frontiere a fost bombardat într-un raid aerian al forţelor americane ce s-a soldat cu moartea a cel puţin 30 de persoane, pacienţi şi angajaţi.

Yemen se confruntă cu un război civil din martie 2015, când rebelii şiiţi Houthi au avansat spre fosta capitală Aden, forţându-l pe preşedintele Abd Rabu Mansour Hadi să fugă la Riyadh şi determinând o coaliţie condusă de Arabia Saudită să lanseze o campanie aeriană împotriva lor. Organizaţia Amnesty International a avertizat că ofensivele recente ale celor două părţi ar putea constitui crime de război. Peste 5.600 de persoane au murit în timpul conflictului din Yemen.

Citește și:

Maşini de lux pentru piloţii care bombardează Yemenul

Compensaţii SUA pentru victimele bombardamentului de la Kunduz

”Spitalul organizaţiei Medici fără Frontiere atacat de SUA era o bază a talibanilor”

Un raid SUA a lovit din greșeală un spital din Afganistan

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1377 secunde